divendres, 6 de juny del 2008

Ciutadans de Catalunya: ja el tenim aquí!!

Us sona? M’he permès el luxe d’utilitzar la frase que ell va pronunciar en el seu dia enfilat al balcó de la Generalitat i amb la Copa d’Europa just al seu costat sobre de l’amplia barana. Quins records!! Doncs ara al que tenim a can Barça i d’entrenador és el Pep, aquell noiet sorgit de la cantera barcelonista i que va dirigir l’equip jugant de quatre i repartint joc fa anys enrere. Com a jugador ho va guanyar gairebé tot (Copa d’Europa, lligues, Supercopes, ...), esperem que com a entrenador sigui la meitat de bo que com a futbolista.

Avui el somni d’en Pep s’ha fet realitat: una signatura estampada a quatre papers i una encaixada de mans del president Laporta ha servit per fer oficial que Guardiola es fa càrrec del primer equip les dues properes temporades. El nen s’ha fet gran. Què voleu que us digui. Jo era dels mourinhistes, dels que pensava que en José era l’entrenador ideal per aquest equip. Un home amb les idees clares, mà dura i fort caràcter. En definitiva, que entre Joseps estava la decisió, i així estat. El que passa que hem canviat al Josep Mourinho pel Josep Guardiola. Potser dintre d’uns anys, el primer tindrà l’oportunitat de assentar-se a la banqueta blaugrana i demostrar-nos si és vàlid o no. Mentrestant penso donar-li una oportunitat al nostre Josep, el català, el d’aquí, que se la mereix. Per part meva tindrà total suport i com el que més estaré al seu costat. És cert que els seus detractors diuen que com ha entrenador no té un currículum molt extens, o més aviat nul: només ha dirigit al Barça B aquest any i està a les portes de pujar el filial a la segona divisió B (només li resta passar una eliminatòria a doble partit contra el Barbastro). Tenen raó. Ara bé, si el deixem treballar el temps posarà a cadascú al seu lloc.

M’agraden els mètodes que vol utilitzar: control total sobre els jugadors; que aquest visquin del i pel Barça fent jornades de matí i tarda i dinant junts a les instal·lacions blaugranes per tal d’aconseguir un bon ambient al vestidor; mà dura per qui es desviï del camí marcat; i fer un equip d’homes no d’estrelles. Les idees les té clares. Claríssimes diria jo. Ara bé, per aconseguir tot això necessitarà que la directiva el recolzi en totes les seves decisions. Aquí sí que no hi ha més. D’aquesta manera als jugadors els quedarà clar qui mana. Sinó tornarà a passar el mateix que les dues darreres temporades.

Ara només desitjar-li tota la sort a Pep, que estic segur que ganes i il·lusió no li’n faltaran, i això és molt important. I si ell té sort, el Barça tindrà sort, i si el Barça té sort, les vitrines del museu s’obriran per encabir algun títol més. I això és el que tots els barcelonistes volem, sigui quin sigui el Josep que porti les regnes de l’equip. Que la sort t’acompanyi!!

2 comentaris:

Alba ha dit...

Dos temporades, es poc, pero el més important es que posi les coses clares desde el primer dia; d'aquesta manera els jugadors no se li pujaran a les barbes.
Salutacions

Jordi ha dit...

Sí, és molt important que des d'un primer moment estableixi la ratlla entre ell i els jugadors. Que els mostri qui és el que mana.