diumenge, 29 de juny del 2008

Un dissabte per Port Aventura.

Ahir va tocar sessió de Port Aventura amb els amics. Bé, o amb un grup reduït d’ells, ja que al final en van fallar uns quants a última hora. Però bé, ja se sap, les obligacions són les obligacions, i qui te ganes de passar-se tot un dissabte des de les deu del matí fins les onze de la nit fent cues? Perquè a Port Aventura vas primer a fer cues i després a muntar a les atraccions. Realment, si t’ho pares a pensar, el temps efectiu que estàs dintre d’una atracció durant les dotze o tretze hores que vam estar dintre el parc no crec que fos més de vint minuts. La resta: caminar, fer cues, posar-te crema solar, gastar i anar al lavabo. Ah!! I tot això per una bonica tarifa de 42 euros (menjar i veure no inclòs)! Econòmic, no? Per sort nosaltres portàvem vals de descompte que per la meitat de preu pots fer-te amb una entrada de la que paga la classe obrera, humil i treballadora. Si vols una entrada exprés que et permet no fer cues només una vegada per atracció has de deixar anar vint-i-dos euros més i si vols la prèmium on pots pujar sense fer cues a totes les atraccions i tantes vegades com vulguis, el preu ja s’incrementa en quaranta-dos euros més!!

AL DISPENSARI.
Un dels companys que va venir, el Jaume, va tenir la mala sort de que li entrés quelcom a l’ull i va estar tot el dia plorant-li i més vermell que el cul d’un mono. Mentre l’Alba i l’Alex feien cua a l’Hurakan Condor (atracció a la qual no hi pujaré mai a la meva vida perquè no estic boig, tinc el cap ben moblat i vull arribar a vell), vam decidir provar emocions fortes i anar al dispensari perquè li fessin un cop d’ull (mai millor dit) a l’ull.

La recomanació és que no proveu de fer la broma d’utilitzar l’entrada exprés per saltar-vos la cua del dispensari: no val i a més a més l’infermera de torn s’enfada. Per arreglar-ho no digueu el següent: “Pots donar-me una aspirina, és que m’he marejat al Dragon Khan”, encara ho empitjora més. Us ho dit per experiència!

L’ATRACCIÓ ESTRELLA: FURIUS BACO.
És l’atracció nova d’aquest any. I renoi, quina atracció! La definició exacte que en fa la pàgina web de Port Aventura és: “Experimenta l’acceleració més gran del món en l’última creació d’un inventor fora de control.”. En poques paraules, acceleres de 0 a 135 km/h en tres segons. Poca conya!! El circuit és semblant al del Dragon Khan (amb volta de campana inclosa), però la duració és ínfima: no arriba a trenta segons, crec.

De fet allà a Port Aventura vam poder veure dues furies:
a) La espanyola, representada per la febre de l’Eurocopa amb una quantitat ingent de gent portant la samarreta de la selecció i algun que altre penjat cridant l’ ”A por ellos, oé!!”.
b) La de l’atracció en qüestió, que tinc la teoria que el nom el van treure quan van veure al bacó del Laporta furiós i dient “Al loro, que no estamos tan mal, hombre!!”.

Sortint de l’atracció podies veure i comprar la típica fotografia al mòdic preu de set euros o si te la volies enviar per mail a cinc euros i mig (el mail més car de la història). I, novetat, també podies veure la teva cara durant tot el recorregut ja que hi ha una càmera gravant-te tot el trajecte. Ah!! I si et volies emportar a casa el DVD amb els trenta segons de filmació per tenir el record per sempre més, ho podies fer per un preu bastant econòmic: setze euros i mig!! Barat, eh? Els trenta segons més cars de la història del cinema!! Ah!! Imagino que amb el cànon d’autor inclòs. Aquí va ser quan vaig dubtar: o dino o em compro el DVD, que les dues coses no poden ser. I amb una mica de sort si tampoc sopo, em podria comprar un parell de fotografies per tenir-les abandonades a l’armari durant tota la meva vida.

CONCLUSIONS / PREGUNTES.
És el lloc ideal (a part de Barcelona als mesos estivals) per veure guiris amb xancles i mitjons de tenis. Ideal!!

La gent que escriu amb retolador a les fustes o parets de les atraccions els seus noms o crits de guerra mentre fa cua, tornen un altre dia per veure si encara està allà o passen de tot? M’agradaria destacar tres pintades curioses:
1) Genaro corrupto.
2) Bujarra quien lo lea. Y sota d’aquesta: Lo he leido, gracias.
3) Pa de motlle.

Com sap la gent on està la càmera que et fa la fotografia de cada atracció? Per més que m’hi escarrassi, sempre surto amb la boca oberta i cridant. En canvi, veig la resta de fotos i la gent surt mirant l’objectiu i rient com si fos el més normal del món.

Important: tingueu ben ubicat l’aparcament del cotxe, ja que quan surts és de nit i pots estar buscant-lo durant una llaaaaaaaaaaarga estona.

LA FRASE DEL DIA.
Com que només arribar vam esmorzar a dintre el parc, la frase abans de començar a pujar a les atraccions va ser: “Vomita com un borratxo el que no has sabut pair com un home”.

SEQÜELES D’UN DIA PER PORT AVENTURA.
Contusions vàries als malucs dels cops de les atraccions, un nyanyo al cap com a conseqüència d’un cop que vaig donar-me contra una paella penjada de ferro colat (i ben colat) mentre demana el sopar al Far West i mal als músculs esquerres del coll a causa d’una estrebada produïda, crec, al Furius Baco.

La rampa d’avui per la nit al bessó esquerra i que ara em fa veure les estrelles de dolor i caminar coix queda a l’aire. No sé si carregar-la com a seqüela de l’estada a Port Aventura.

12 comentaris:

Unknown ha dit...

Un dia genial on vam riure de mala manera! Hem de fer més coses d'aquestes més sovint!

Jordi ha dit...

Ja saps que nosaltres en apuntem al que sigui!! Va estar molt bé, malgrat que tot... com era?... està estudiat. jejej

Mariona ha dit...

Tothom qui entri a port aventura hauria de tenir una assegurança per riscos per accident. Jo des que vaig pujar al Dragon Khan el 1997, no he set mai més d'altra jajajjajaja

bajoqueta ha dit...

Mira que he anat de vegades a Port Aventura i no m'ha pasat mai res! Deu ser que als que veniu de fora de Tarragona vos possen trampes :P

Uri ha dit...

Gran error deixant escapar l'Hurakan, és la millor atracció junt amb el Furius i els autos de xoc, el pròxim cop puja i baixaràs renovat!

Grans frases, sobretot la del corrupte, seria pel Gattuso?

Ah, i les càmeres algunes són molt populars, però suposo que x internet podràs trobar les seves ubicacions.

Acabo: el millor dia x nar a Port aventura és qualsevol de laborable de setembre, sense viatges de fi de curs ni gentada.

Jordi ha dit...

Mariona: aquest any he trencat la tradició de pujar-hi cada vegada que hi vaig, però la veritat és que ja en tenia prou de tantes voltes. I l'edat fa molt... jejeje Sí, el Dragon Khan et remou massa el cervell...

Bajoqueta: sí, deu ser la falta de costum o que hi ha alguna mà negre darrera... jejeje

Uri: Ja et dic que allà jo no m'hi pujo. És massa per mi!!
jajaja pot ser pel Gatusso al mundial de fa dos anys. Com era? Pegamento Imedio Gatusso?
sí, crec que la propera vegada serà o al maig o a l'octubre! Ja veurem!

Alba ha dit...

Je je je je je, un bon dia. Ek dispanseari no es la millor atracció, però son d'aquestes que mai es tanquen per avaria.
El Huracan Connor es una de les estrelles; no es per bojos, sinó per cremar la adrenalina que queda dins el cos y quedar com nou. El furius bacor també, és una d'aquelles que et quedes amb ganes de repetir per cridar.
Salutacions

Jordi ha dit...

Sí, t'ho passes bé. El que trobo a faltar és que la mateixa atracció no vagi en sentit contrari al que has fet primer per col·locar-te tot a lloc!! jejeje Jo també em vaig tornar a quedar amb les ganes de repetir al Furius Baco. La sensació amb l'accelerada és brutal!

Anònim ha dit...

ahhh quina enveja que em feu!!!
bueno, el Jaume no, clar...

Jordi ha dit...

jejeje pobre que va anar tot el dia amb l'ull a la virulé!! Era una atracció més de Port Aventura de lo vermell que el tenia!!

Tere Abellan ha dit...

Ets genial Jordi,
Llegint les teves cròniques acabo amb un somriure.
Fa pocs dies, justament, vaig anar a Port aventura amb tot un curs de 6è de primària; l'acomiadament del meu fill i per res, t'ho asseguro, sento que em van passar tantes coses, potser, "desesperants", peculiars?
Ah, per a mi el Furius Baco, el millor sens dubte.
Ens veiem!

Jordi ha dit...

Gràcies Tere! Sempre intento mirar-me la vida amb un punt d'humor, perquè sinó crec que estaríem tristos tot el dia! I sí, Furius Baco, impressionant!!