dimecres, 30 de gener del 2008

I si s’estan reservant per la Copa del Rei?

Penseu per un moment en aquesta possibilitat (que tampoc és tant descabellada): aquest any el títol prioritari és la Copa del Rei. Ho trobeu una bogeria? Doncs jo crec que no ho és tant veient el que estem veient últimament. Potser s’han invertit els papers i l’objectiu que s’ha marcat el Barça, veient com està d’intractable el Madrid a la Lliga i que les distàncies setmana rere setmana en lloc de disminuir augmenten, és la Copa del Rei (o Juancurling Cup, com li agrada anomenar-la a l’Enric Banyeres). Us pot semblar una tonteria, però a les dades em remeto:
- Per què Rijkaard reserva a Milito al partit de Lliga del diumenge pel partit de dijous contra el Vila-real? No seria més lògic que si dones prioritat a la Lliga li hagués donat descans al partit de Copa?
- Per què el Barça és capaç de fer un molt bon partit el dijous a Vila-real contra un equip superior a l’Althlètic de Bilbao i el diumenge fan pena? Senzillament per motivació i perquè la Copa és un títol que aquest any crec que és bastant assequible.
- Per què el porter titular a la Copa és en Víctor Valdés quan de tota la vida des de que Rijkaard és entrenador del Barça l’ha jugat el porter suplent? No em serveix l’excusa de la lesió de Jorquera i el fitxatge a corre-cuita de Pinto.

Penseu-ho fredament: aquest equip per qualitat i per la inversió realitzada no es pot permetre el luxe de passar un altre any sense guanyar res. I, quin és el títol més assequible a hores d’ara? Fem recompte:
- La Lliga està gairebé impossible, amb un Madrid que (tingui o no sort) està traient els partits endavant i suma de tres en tres cada diumenge.
- La Champions està aparcada, però si som realistes, o l’equip millora molt o a semifinals no arribem.
- La Copa del Rei és on estan millor posicionats i on més opcions de títol hi ha a hores d’ara. I guanyant la Copa no podran anar dient que la temporada ha estat un fracàs, ja que s’haurà aconseguit un títol. Sí, menor, però un títol. I no se’ls podrà acusar de que per segon any consecutiu tindrem una temporada en blanc, cosa que fa molt de mal.
- Alguna Supercopa. No n’hi ha cap, i tampoc salven la temporada.
- La Copa Catalunya... ummm... aquesta no conta!!

De fet l’equip més fort que quedaria a la Copa del Rei si el Barça aconsegueix passar de ronda seria l’Atlético de Madrid (que de ben segur eliminarà al València), amb el permís del Racing de Santander que està fent una molt bona Lliga, però que a doble partit (i si m’apures a partit únic en cas de la final) poques coses té a dir si s’enfronta al Barça.

No sé, veig que tot em quadra i que aquest any el soci/aficionat culé podrà anar a Canaletes (jo no hi aniré per celebrar aquest títol, ja us ho dic ara mateix), perquè no dubteu que si aquests jugadors s’ho proposen, aquest títol està al seu abast. Es un trofeu que el Barça no guanya des de l’any 1998, contra el Mallorca i a la tanda de penals. A les vitrines de l’Estadi n’hi ha ja vint-i-quatre, i no m’estranyaria que aquest any caigués la vint-i-cinquena. Apostes?

8 comentaris:

robert mayoral ha dit...

pensant-ho així, potser sí, encara que jo firmo ara mateix poder guanyar la Juancarling CUP!!!!

Fran ha dit...

N'hi han moltes possibilitats que podeu guanyar la Copa del Rei, veient els rivals que encara queden. Has fet un estudi bastant encertat. De fet sou els reis de la Copa. Però em fa que el Vila- Real, amb aquest nom té "enchufe". No sé, sort demà!

Uri ha dit...

Nota: Hi ha 24 copes al palmarés, al museu no sé ni si arriben a les 5, ja saps que les copes es queden en propietat si en guanyes 3 de seguides o 5 no consecutives (o alguna cosa similar).

Jordi ha dit...

Robert: en breu rebràs el paper per correu certificat on hauràs de signar-ho!!

Fran: Després del joc desplegat pel Vila-Real al Bernabéu he de dir que no les tinc totes de passar, però...

Uri: Ja ho sé, però les rèpliques també compten, no?

karli ha dit...

No val nomes guanyar la Copa do Rei, no val per res!!!
Avui a patir però a passar, i si no al carrer uns kuants i no perdem mes el temps!! Mourinho deja el teatro i vine ja!!!

Alba ha dit...

La veritat es que no confio gens. Ni que es reservin per la copa. No es pot anant ofererint una imatge tan pobre.
Salutacions

Jordi ha dit...

Karli: bones!! Veig que ets dels pocs que pensa com jo. El Mourinho cap aquí: què hi podem perdre? Jo també el portaria i a veure que passa... L'únic inconvenint és que cobra molt (bé, si cobra el que cobrava al Chelsea...).

Alba: sí, la imatge que va oferint el Barça per aquells camps de Déu (i moltes vegades a camp propi) deixa una mica que desitjar. Confío, però, en la recuperació d'Eto'o i de Touré Yaya. En la de Ronaldinho, mira, farem un acte de fe i a veure què surt...

Jordi.

Anònim ha dit...

Yes exactly, in some moments I can reveal that I acquiesce in with you, but you may be considering other options.
to the article there is still a suspect as you did in the decrease efflux of this beg www.google.com/ie?as_q=srs audio sandbox 1.7.0.0 ?
I noticed the axiom you have not used. Or you profit by the black methods of promotion of the resource. I have a week and do necheg