diumenge, 15 de febrer del 2009

Es neguen a perdre.

L’alineació del partit d’ahir era d’aquelles de mans al cap i “però que caram fa aquest tio?”. Però bé, si el Profeta diu que Messi i Henry han de començar a la banqueta i que en el seu lloc han de jugar Iniesta i Hleb i, a sobre, Martín Cáceres ha de formar parella de centrals amb Piquè, doncs Amén! I, perquè ho diu el Profeta Pep, i perquè té el suficient marge com per fer invents amb gasosa perquè tots els que ha fet fins ara li han sortit bé. No seré jo qui li porti la contrària. Ahir quan vaig assabentar-me de l’aliniació, com un fidel més i com un creient a ulls clucs de la seva filosofia, vaig acotar el cap i vaig dir Amén i que el Pep sigui amb tots nosaltres!

I de vegades hi ha invents que es paguen una mica cars, perquè la defensa ahir no va estar fina. Diguem de forma suau, que va haver-hi una descoordinació absoluta. Vaja, un desastre, perquè les coses s’han de dir, però això no vol dir que no segueixi creient i seguint al Mestre. Al minut vint-i-quatre ja anàvem perdent dos a zero (maleïdes jugades a pilota aturada). Iniesta ho provava, s’internava, lluitava, regatejava i feia jugades de molt mèrit, però ahir, senyors, teníem un porter que se li va aparèixer la verge de Lourdes, la de Fàtima i la de la Macarena, totes juntes, alhora. Ho va aturar tot! Sort del beneït penal (inexistent, i ja ho poso entre parèntesis, perquè a mi no em costar dir aquestes coses) a les acaballes de la primera part que a Eto’o (quan va xutar, i no és per penjar-me medalles però ja ho vaig comentar perquè no va agafar embranzida i semblava mancat de concentració) l’amic de les Verges li va aturar, però el camerunès, que no dona ni una pilota per perduda, va agafar el rebot i va marcar. Les coses ja es veien diferent amb aquest marcador, i la segona part agafava un altre color, un color de remuntada, de Barça pletòric que sortís a per totes. I jo, entre tota la munió de gent, cridava ben fort: “Meeeeessiiiiiiiii!! On eeeeeeets?? Vineeeeee!!”.

Però a la segona part tant bolcat va sortir el Barça sobre la porteria bètica que la seva defensa va patir un parell d’incursions molt perilloses que en Valdés (i la Moreneta que ja en tenia prou de la coalició pro-Betis de Verges d’arreu del món) va salvar amb dues magnífiques aturades. I així va ser que es va poder igualar el partit. Gràcies a aquestes dues parades i amb l’entrada de Messi i Henry al minut dotze (tots ens vam posar dempeus al bar esperançats d’allò més i sabent ja que amb el talismà Messi al camp no podíem perdre) que vam poder empatar. És clar que ara les forces estaven igualades: les verges de Fàtima, Lourdes i la Macarena contra la Moreneta, el visionari Profeta i Déu-Messi omnipotent (que ahir va fer ben poc, posat a ser sincers, perquè si les coses s’han de dir, com he dit abans, les dic). Ah!! I Eto’o, gran entre els grans, golejador entre els golejadors, la fera indomable, el millor davanter del món, amb un gran regat a la frontal de l’àrea, va fer que es quedés sol davant del porter i fes pujar el dos a dos. I tots vam entonar (seguint el caire religiós del partit) l’al·leluia i el Sant, sant, sant és l’Eto’o, Déu de l’univers. I per més que ho va intentar, per més centres a l’àrea que es van fer, per més rematades a porteria, el marcador ja no es va moure.

I jo em vaig quedar allà assegut a la taula del bar, mirant la pantalla, perquè feia molt temps que no veia no guanyar a aquest Barça. Incrèdul, una mica trasbalsat, esperant que el Barça, malgrat que el partit ja havia acabat, marqués el gol que ens donés els tres punts. Però no va ser així, i passada una estona, em van venir a buscar per portar-me a casa.

Des d’aquí he de donar gràcies a un amic que va venir a veure el partit. No li agrada molt el futbol i es pensa que l’Alexanco, el Rojo i el Calderé encara juguen al Barça. Va fer-me un parell d’apreciacions que de les quals m’agradaria deixar constància:
1) “Jo el que faria ara és anar a veure un DVD amb un concert del Bruce”.
2) Després de les fantàstiques aturades d’en Víctor Valdés: “Si hi fos en Pinto, ara estaríem deu a zero. Quina merda de defensa!”.

Per acabar, si el Profeta diu que no els retreu res als jugadors, que han lluitat, que s’han esforçat, que han insistit en tot moment, jo no puc més que acotar el cap en senyal de respecte i dir... Amén!

EN POSITIU.
Eto’o, que va marcar per partida doble i amb el primer d’aquest gols va sumar-ne cent amb la samarreta del Barça.

Gran Víctor Valdés amb dues parades de molt mèrit a la segona part.

La reacció i les ganes de no perdre que té aquest equip.

El Barça encara es manté invicte des de que va perdre el primer partit de Lliga.

EN NEGATIU.
Els experiment, que com dia aquell (que no recordo com es diu, per això li dic aquell), és fan a casa i amb gasosa. Que després passa el que passa...

Messi ahir no va ser Déu-Messi, sinó va baixar de l’Olimp per convertir-se en un jugador de carn i ossos.

18 comentaris:

chamb ha dit...

I Marquez perque no va jugar??

de totes formes, no crec que hi hagi cap problema per anar al Bernabéu com a campions.

Jordi ha dit...

Chamb, espero que no. Ens deuen un passadís aquesta gent!

Jo tampoc no entenc perquè no va jugar Márquez. Home, millor que el Càceres!!

Sílvia ha dit...

Hola Jordi!
Bé, no passa res. No sempre es pot sumar de tres en tres.
salutacions
sílvia

Assumpta ha dit...

Ole i Ole el teu comentari!! :-))

El Barça té un marge tan ampli de punts i ho ha fet tan bé fins ara que es pot permetre el luxe de fer proves, d'intentar que alguns descansin una mica... etc. etc...

Visca el Barça per sempre!!

Persis-Team!! ;-))

Albert ha dit...

Llàstima que el profeta no decideixi qui va a la selecció i qui no. Ell diu que està content quan un jugador és convocat per una selecció. I què ha de dir si no vol quedar malament? Tots sabem que un entrenador vol els seus jugadors "a tope" i amb aquestes patxangues aquí al mig no es pot rendir com toca.

Messi no remuntarà ell solet tots els partits sortint des de la banqueta.

Piqué i Cáceres van ser un colador. Sort de Xavi i Iniesta, que van ajudar a fer-li arribar pilotes a l'Eto'o, que sinó...

A més de les verges, a Valdés li van tirar uns alls darrere la porteria. Ves a saber que no fos allò el que va contrastar la força de la Moreneta...

Que vagi bé!

Jordi ha dit...

Silvia: sí, no és un mal resultat! Un empat al camp del Betis sempre es positiu.

Assumpte: millor que faci les proves aquí que a la Champions! Doncs això, que ahir sí que van persis-Tea!

Albert: Això de la selecció és una tocada de nassos. Aquests partits ja se'ls podrien estalviar.
Imagino que ahir Messi estava cansat, com a la seva època el Romario!
Segur que van ser els alls! Ja no me'n recordava...

alba ha dit...

i el madrid a 10, el marquez hauria estat bé però com enyoro a puyi...

Cristina ha dit...

Ja saps que jo de futbol no entenc res,jejeje així que en aquest tema prefereixo no opinar. Això sí, sóc del Barça abans que d´un altre equip :)

Alex. ha dit...

En el món de futbol, no tot està inventat i el Profeta Guardiola ho sap; com un Moisès, als peus del Mont Sinaí, va engegar a norris els manaments-futbolístics.

Qualsevol dia ens posa a la Núria Feliu de central i a la Carmen de Mairena de portera i a més a més... guanya!!!

òscar ha dit...

el marge de confiança d'en pep és tan gran que, com diu l'alex, si l'onze inclou núria feliu i la mairena, seguiré pensant que podem tenir la victòria al sarró.

si els altres nou (agafant el paper del teu amic) fóssin, entre d'altres, perico alonso, urbano ortega, onésimo sánchez, romerito, roberto dinamita, el grandiós bogarde o vitor baia potser, només llavors potser, creuria que igual sols hem de lluitar per l'empat!!!

Jordi ha dit...

Alba: al Puyol sempre se'l troba a faltar quan no hi és!

Cristina: així m'agrada. Fer país encara que no t'agradi el futbol!!

Alex: el dia que passi això prometo fer la Matagalls-Montserrat de genolls i liquidar la meva hipoteca de cop!

Òscar: veig que tu també creus cegament amb en Pep. Jo afegiria l'Ezquerro en aquest onze fictici que lluita per l'empat!

Anònim ha dit...

Qui t'ha vist i qui et veu respecte a la teva confiança en el Pep, encara recordo el teu pro-Mourinho i ja saps que això no t'ho perdono jeje.

En quant a la defensa em sembla que no quedava altre opció, Márquez estava tocat, Puyol lesionat, qui més quedava??? L'única variació hagués estat la de Silvinho per Abidal... per lo demés defensa de circunstàncies. Encara que per mí un del jugadors destacats del partit, juntament amb Iniesta y Eto'o va ser Piqué.

Aquest Barça va empatar però és el campió d'aquesta LLiga per joc i perque no tenen pinta de perdre la concentració, d'això n'estic segura.

Una abraçada!

Jordi ha dit...

Silvia, sí, tens raó. Jo que era pro-Mourinho... Però rectificar és de savis, no? Ja vindrà dintre de set o vuit temporades i tot arreglat!! jejeje

Tens raó, per joc i per tot és campió. La setmana vinent a 13!!

Assumpta ha dit...

Jajajaja que bona l'alineació de l'Òscar :-))

Tu no defalleixis, Jordi... seguim confiant en el Profeta, en el Persis Team ;-))

karli ha dit...

Que es deixin de tonteries i tregui l'ekip va acabar al començament!!! 0 a 3 a la mitja part i a descansar!!! on vas amb en Piquè i en Caceres junts de titulars!!!!!!!maaaaaaaahh!!!
A madrid ja es veuen campions, ha començat la campanya de pressió periodistica!!una vergonya!!!

Sergi ha dit...

Amb aquesta crònica, poca cosa més s'hi pot afegir. Diria que Cáceres i Hleb tenen els dies comptats, però bé, és la primera temporada i se'ls ha de deixar una mica de marge.

S'ha de reservar una mica els jugadors, tots hi estem d'acord, però em sembla que aquest Barça perd molt quan es fan tants invents, i no perquè els suplents no siguin bons, sinó perquè sembla que sàpiguen que ho són i passen de donar el 100 %. O potser no en saben més, qui ho sap.

Eto'o, més gols que partits. Cal dir res més. S'emprenyarà i fotrà el camp, un altre cop es passa molt d'un jugador i només es parla d'un altre, Messi, i serà que no ens ha salvat partits el caníbal.

Jordi ha dit...

Assumpta: cada vegada tinc més clar que no hem de defallir, malgrat que ens han recuperat dos punts. Segur que la jornada vinent els recuperarem!

Karli: segur que torna a ressucitar l'espíritu Juanito! Que els va parir!! Si mort que està de fa anys, y no paren de demanar-li favors...

Xexu: Si hi havia algú que no havia de marxar dels tres que volia fer fora en Guardiola era l'Eto'o. És un tio que sempre ha estat implicat amb el Barça! En canvi tant Deco con Ronie sempre van passar com una mica. I ara cometríem un error deixant-lo marxar! És el millor davanter del món quan té el cap on l'ha de tenir.
Els invents, a mi tampoc m'agraden!

Alba ha dit...

No passa res, l'actitud de l'equip va ser la correcta i no hi ha res per reprotxar. esperem que només sigui una relliscada per recordar que som mortals.
Salutacions