dilluns, 7 de gener del 2008

Identitat.

Escrivia avui en un article al diari Sport l’Emilio Pérez de Rozas que ell si el Barça juga de la manera que va jugar el dissabte es borra i que prefereix “morir de peu que viure agenollat”. Sí, estem tots d’acord que aquest no és l’estil que, per història, ha escollit el Barça. No és la identitat que té l’equip. Sempre ha mostrat un bon gust pel futbol bonic i de cara a la galeria. Un futbol que ha enamorat a mitja Europa i part de l’altra recollint elogis allà on va. Però és que en època de vaques flaques, i com que d’on no n’hi ha no en pot rajar, crec que l’opció de desplegar un joc pràctic però poc vistós a fora de casa és, a hores d’ara, la millor opció que pot es pot escollir. Si pogués, m’agradaria fer-li la següent pregunta a l’Emilio: sacrifica el joc bonic (i ho dic en català no en brasiler, que de tant jogo bonito començo a estar-ne tip tenint paraules en el nostre idioma per dir el mateix) per un títol a final de temporada? Crec que el noranta per cent dels culés signaríem on fos, per molt que pensem, com ell, que aquest no és el nostre Barça, el que fa un parell de temporades ens feia trempar només sortir al terreny de joc.

En aquesta època on guanyar està per sobre de tot i on els segons no obtenen la glòria dels primers, el fi justifica els mitjans (com deia Maquiavel) i és important que tots ens mentalitzem que si, optem pel muscle en comptes de pel joc maco, encara podríem tenir una ínfima possibilitat d’alçar algun trofeu a final de temporada. I la que ve, aprofitant que tenim una bona fornada de joves del planter (Iniesta, Messi, Bojan, Valdés ...) començar a construir un equip guanyador que ens torni a enamorar a tots plegats i, d’aquesta manera, recuperar la nostra identitat.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Carlos ho continua fent molt bé!

Alba ha dit...

Es veritat que no es va demostrar un bon joc a Mallorca, pero ara per ara, el més important es sumar de tres en tres i intentar reduir els set punts de desavantage que ens porta el Madrid. El jogo bonito ja es veurà més endavant quan l'equip tingui més confiança en si mateix.
Salutacions

Jordi ha dit...

jo: Ja trobava a faltar els teus comentaris Puyolescos!! Carlos puta mare!!

Alba: Totalment d'acord anar sumant i esperant a que el Madrid punxi algun dia...

Anònim ha dit...

Cuando hablabamos del Barça hablabamos de espectaculo pero hoy por hoy esa circunstancia no se da por tanto tenemos que luchar por los tres puntos y da igual de la forma que lo hagamos, es triste pero cierto, no podemos dejar escapar mas puntos pq los demas y concretamente el Madrid no pierden. Ya tendremos tiempo de jugar bonito y tener tardes de espectaculo pero es hora de trabajar y luchar por connseguir el liderato. Dejemos a un lado el juego bonito y vayamos a la caza del Madrid.
Saludos Jordi y Alba

Jordi ha dit...

Así me gusta que hables, Mikel!! A por ellos que son ¿pocos? y ¿cobardes?... Bueno, que son merengues!!

Jordi.

robert mayoral ha dit...

ara per ara, i amb la posició que està el Barça només val a guanyar, encara que sigui per 1-0, s'ha de guanyar i prou i desitjar que els altres vagin punxant....

Jordi ha dit...

Sí i més que desitjar: resar i posar algun ciri a la Moreneta...

Fran ha dit...

A la lliga, a qualsevol lliga, i no només a l'espanyola, hi ha molta competència. El fet de no jugar bé però guanyar fora de casa per 0 a 2 és un símptoma de que quelcom s'està fent bé. Mireu com anava la Lliga a altres temporades a la jornada 18: molts equips vers els 35 punts. Enguany hi ha un equip, malauradament, molt destacat però això no ha de restar mèrits als que venim darrere.
Heu de valorar més el que teniu i, pot ser, a aquest equip tant destacat encara el vindran les vaques primes, no pot seguir amb aquest ritme de guanyar tants punts sense fer res.

Jordi ha dit...

Hola Fran!!

La veritat és que el Madrid està tenint molta sort: el respecten les lesions (se'ls ha lesionat algú realment important de l'onze?) i els partits els treuen amb penes i treballs, però els treuen i a més, tenen un tros de porter que contribueix encara més a que els partits surtin endavant.

L'Espanyol està fent una molt bona temporada i la veritat és que no sé si acabarà o no en llocs de Champions, però, les coses com siguin, està oferint un joc vistòs i està marcant gols.

Pel que fa al Barça... El que vull és que guanyin jugant de forma pràctica o fent les filigranes que vulguis!! Home, em quedo amb la segona opció a poder ser, però si no pot ser... A falta de pan buenas son tortas!!

Fins ara,
Jordi.