dimecres, 2 de gener del 2008

La ruleta de la fortuna.

L’infortuni que vaig tenir ahir mentre era al DIR fent cinta (després de la primera classe d’spinning del 2008, d’aeròbica alta), obsequi directe del cap d’any, va ser poder veure en viu i en directe el programa mític “La ruleta de la fortuna”, emès per Antena 3. Imagino que ja sabreu de què va el programa, però pels iniciats us en faré cinc cèntims: hi ha tres concursants que han de jugar al penjat, bàsicament. L’altra protagonista és una ruleta on hi figuren certes quantitats de diners i els concursants, abans de dir una lletra fan rodar-la. I aquí és on entra en joc el poc públic que hi ha darrera dels tres participants (crec que unes trenta persones, no més). Aquests, tirant del cançoner canyí espanyol es dediquen a adaptar lletres de cançons conegudes però en versió ruleta tot picant de mans per delir a l’audiència i per fer-me sentir vergonya aliena. M’he quedat de pasta de moniato quan ho he vist i no he pogut aguantar la temptació d’apuntar-me aquests hits per exposar-vos-els.

Com a exemples de cançons del món de l’esport adaptades tindríem: “Ese Antonio, ese Antonio é, oé”, “No pares, sigue sigue. No pares sigue, sigue” i “Alabim, alabam, alabim bombam, el Jesús, el Jesús, se lo va a llevar”.

Exemples del folklore espanyol adaptat són: “No me pierdo la ruletaaa” (amb la música de “Vamos a contar mentiras”), “¡Veo, veo! ¿Què ves? Una ruleta. ¿Y qué ruleta es?...” (de la mítica Teresa Rabal i la seva acordió), “Si me preguntas a dónde voy y si tu quieres saber quien soy, piensa que es fácil de adivinar, lo digo yo oo ooooo” (he de dir que treure tota la lletra he hagut de tirar d’internet), “Las manos hacia arriba, las manos hacia abajo, siempre en la ruleta uuu” (de la mítica Melody), “Queremos marxa, marxaaaa, queremos marxa, marxaaaa” (d’una de les filles de la Lola Flores, no us sabria dir quina), “Dale a tu cuerpo alegría la ruleta, que tu cuerpo es pa darle alegría y cosa buena, dale a tu cuerpo alegría la ruleta, eeeeeeeei, la ruleta” (evidentment de Los del Río) i “Ay lereleré, ay lerelerá, qué tiene la ruleta que cada día me gusta más”.

Com a cançons representatives del panorama internacional us puc citar: “Que el ritmo no pare no pare nooo” (de Patricia Manterola, si no recordo malament i banda sonora d’una volta ciclista) i “Tira la ruleta (piquen dos vegades de mans) leta”, adaptant la mítica cançó de Queen “We will rock you”).

Imagino que estareu pensant: “No pot ser!”. Doncs sí, sí que pot ser. Us ho prometo. Paraula. Ho he vist amb els meus ulls i ho he sentit amb les meves orelles. Cert és que era el dia u de gener, però ahir no vaig beure i no tinc ressaca. De veritat que si teniu la possibilitat un dia de veureu, no us ho penseu i feu-ho. Riureu una bona estona. Ah!! D’entre totes em quedo amb l’adaptació de la cançó de Melody del baile del gorila. Senzillament genial!!

6 comentaris:

Uri ha dit...

Crec que molts cops és una gravació i els de la grada es limiten a moure's una mica.

Esperpèntic, sigui com sigui.

Fran ha dit...

De veritat, Jordi, ets un masoka, espero que no facis d'altres cosetes amb aquets coros, jijijiji

Alba ha dit...

Programes típics d'Antena 3. Cultura, 0.
Salutacions

Jordi ha dit...

Josep Oriol, coincideixo amb tú: un esperpent amb totes les lletres.

Fran, tranquil, que amb aquestes coses no s'hi juga. És més, si veiessis el tipus de persones que surten de públic se't traurien les ganes de fer d'altres cosestes... jejeje

Alba, totalment d'acord. Cultura 0, telebasura 100!!

Ramón Martínez Gómez ha dit...

Em sap greu que no hagen tret encara els politonos, o millor dit, els sonitonos de les cançons cantades pel públic de la ruleta de la fortuna. Són d'allò més bones.

Jordi ha dit...

Carles, si més no són curioses. De totes maneres vaig tornar a enganxar aquest programa fa molt poc (crec que divendres que estava de baixa a casa) i les cançons encara són les mateixes. No és modernitzen!!