diumenge, 30 de març del 2008

Ja n'hi ha prou d'aquest color!!

Vagi per davant que el partit d’ahir no el vaig veure. Les raons són obvies: tornava de participar a la marxa de La Selva del Camp, rebentat, amb ganes de descansar, sopar i dutxar-me (i no per aquest ordre, precisament).

Bé, dit això, expressaré la meva opinió: això és una autèntica vergonya!! El Barça a entrat en una crisi galopant de resultats i de joc. Ningú transmet seguretat: ni l’equip, ni l’entrenador ni la junta directiva. La imatge a la segona part dels jugadors al camp, sense saber què fer i la de Frank Rijkaard assegut tota a la banqueta sense donar cap mena d’instrucció als seus homes era senzillament patètica Reflectia una impotència bestial que no fa preveure res de bo.

I mira que tot caminant vaig comentar que volíem acabar d’hora per veure el Barça i un participant va comentar: “Total, pel que s’ha de veure. La meva resposta va ser: “Sí, és posaran 0-1 i el Betis, amb un parell de minuts donarà la volta al partit com sempre passa”. I ves per on, va succeir això. I no vull penjar-me medalles, ja que la trajectòria del Barça aquesta temporada ja ve essent aquesta.

No pot ser que un equip com el Barça es deixi remuntar un 0–2 a favor d’aquesta manera. Per què desconnecten quan aconsegueixen avançar-se al marcador? A la segona part van sortir sense esma, desconcertats, relaxats... I no és la primera vegada que els passa aquesta temporada. Quan aconsegueixen un mínim avantatge sembla que ja els estigui bé i el partit ja estigui guanyat. Automàticament baixen de pistonada i van amb ralentí. Falta, com deia l’altre dia, l’hàbit d’anar a rematar al rival. L’instin assassí. Si us plau, que no som l’UNICEF per molt que ho portem imprès a la samarreta!! Aquesta és una derrota de les que es recordaran durant molt de temps, com el 6-3 a Saragossa, el 5-0 al camp del Racing de Santander o el 5-0 al Bernabéu.

Un altre problema és que els cracks, els pocs que queden ja que no estiguin lesionats o suposadament lesionats, no tiren del carro. Deco, Màrquez, Messi i Ronaldinho porten ja massa temps lesionats. Sospitós. Hi ha jugadors que estan tocats i juguen (Puyol, Touré, ...), sacrificant-se per l’equip. En canvi n’hi ha d’altres que al mínim cop ja es reserven i se’n van al gimnàs (que imagino que es deu estar la mar de bé). Eto’o i Henry, els suposats bucs insignes d’aquest Barça mermat de figures estan mancats de carisme. Eto’o lluita sol a dalt i Henry està desaparegut en la mediocritat. L’únic que juntament amb Samuel està donant la cara a dalt és Bojan, la grata sorpresa de la temporada. Però no podem esperar que un noiet de setze anys salvi la temporada a tot un Barça.

Des de la banqueta tampoc s’aprecien signes de reacció, ans al contrari. La imatge de Rijkaard i companyia totalment descol·locats, sense saber què fer, sense aixecar-se a esperonar als seus homes ni corregir errors. Depriment. Per això, ara més que mai: que vingui Mourinho!! No esperem més, que sinó ens el trauran de les mans Lliguem-lo ja per la temporada que ve. El Barça necessita un entrenador que els posi a tots ferms i doti d’ordre aquest vestuari.

Llegeixes la premsa o mires la televisió i els únics que donen la cara són els de sempre: Xavi, Pujol, Iniesta i Víctor Valdés. Que segurament són els que més rendeixen al 100% i els que més senten la derrota. La resta, imagino que no deu anar amb ells. Simples assalariats que no senten els colors.

Ah!! I per postres, el Barça ja és tercer. El Vila-Real va guanyar ahir a l’Atlètico de Madrid (3-0) i s’ha col·locat segon a la taula, a la caça i captura del líder. Que Déu ens agafi confessats!!

4 comentaris:

Alba ha dit...

La veritat es que no tenen vergonya ni res, es veu que els millons d'euros que cobren els fa inmune a sentir-ho. Que arribi el més aviat possible el juny y que es comenci de 0 amb neteja a tots els àmbits on faci falta.
Salutacions

Jordi ha dit...

Totalment d'acord. El color dels diners és més fort que el color de la samarreta. Hi ha casos alarmants on es demostra: Ronaldinho (el que més), Deco i Marquez. Neteja al juny!!

Eloy ha dit...

Vergonya!
No volia escriure més però necessitem una neteja total, començant pel president del cercle virtuós que està deixant en bastant millor lloc a Núñez.
Fora Txiki-likuatre.
Fora Rikjaard (crec que ja no li queden més papers per perdre).
Que tanquin el gimnàs.
Que no entrenin a la Masia, que vagin a un camp gran.
Fora Ronnie, Deco, Márquez, Henry, Thuram, Zambrotta. Segur que em deixo alguns.
Que paguin primes quan perden.
Que treballin 8 hores diàries ( a veure si aprenen una mica d'estratègia).
I l'entrenador que sigui que vingui avui, o si no haurem de jugar la prèvia de la propera Champions, o pitjor, la UEFA.
Salut

Jordi ha dit...

jajaja Ostres, molt bo!! Tens raó amb tot el que dius!! Crec que de tant rodar el cercle virtuós estan tant marejats que saben on paren. Sí, neteja de la bona, però que la facin amb Cillit bang d'aquest que diuen que va tant bé, per si de cas es deixen alguna cosa.

En resum: sí a tot el que has dit. Crec que jo no ho podria haver expresat millor.