diumenge, 19 d’octubre del 2008

Masoquisme.

Segons l’Enciclopèdia Catalana, masoquisme és un “comportament sexual caracteritzat pel fet que l’excitació eròtica i sexual és provocada pel sofriment físic”. Jo hi afegiria una variant a aquesta definició. Per mi masoquisme és un comportament consumista que consisteix en anar a l’Ikea un dissabte per la tarda a un quart de vuit de la nit quan a Barcelona està plovent. És un acte suïcida, en poques paraules. Entre aquelles quatre parets està fotuda mitja Barcelona i part de l’Hospitalet, Cornellà, Gavà, Viladecans i El Prat de Llobregat. Sempre he tingut la teoria que quan la gent de Barcelona (i rodalies) no sap què fer, va a l’Ikea. I ahir va quedar demostrat.

Com dos masoquistes, vam afrontar aquest petit “plaer” amb decisió i coratge. Resumint, una vegada vam ser al pis de baix ens esperava un paradís de tot tipus d’estris de cuina, coixins, papereres, plantes, testos, prestatges, quadres i demés accessoris i complements pel pis i una munió de gent amb unes ganes boges de fer-se amb tot (o de mirar i tocar). Va ser una autèntica odissea. Com la pel·lícula Trescientos: els dos contra un exèrcit format per mil energúmens consumistes amb ganes de gastar-se els pocs diners que els queden. El final va ser feliç, no com la pel·lícula on la palmen tots. Però ja us dic jo que allà amb tanta gent, algun dia passarà una desgràcia... I no vull ser ocell de mal averany!!

Què és el consumsime?
Molta gent es pregunta què caram és això del consumisme. Doncs jo us ho explicaré amb una conversa que vaig sentir entre dues senyores. Hi havia un article d’aquells que costava molt econòmic i...
Senyora A: Uy, mira què bonito!! Para el baño!!
Senyora B: Sí que es bonito, sí. Pero no sé dónde ponerlo...
Senyora A: Bueno, es igual. Sólo vale un euro y medio. Cógelo y algún día ya le encontrarás la utlitdad.

Coses a tenir en compte abans d’anar a Ikea.
- Molestes sempre a algú, posis on et posis.
- No deixis de vigilar mai a la persona amb la que vas, perquè a la que et despistis acabarà engolida sense compassió per la massa humana.
- Si vas amb ganes de comprar, surts amb més coses de les que tenies previstes. Si no vas amb ganes de comprar, també surts carregat amb alguna cosa.
- No agafis el llapis de l’entrada: no el faràs servir per res, ni a la botiga ni a casa teva.
- A l’Ikea no existeix la paraula crisi.

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Totalment d'acord, és un autèntic suplici i has d'anar-hi molt preparat de coco (l'ultrafons fa riure al costat d'experiències com aquestes).

Una vegada amb una furgoneta llogada s'em va quedar clavat del sostre a una canonada del parquing...

Al arribar a casa després de les compres i tot el sidral de la furgo, la dona em va dir: Veus, ja estem a casa, tampoc n'hi havia per tant ! I jo: Jodeeeeer.

karli ha dit...

Doncs nanu imaginat avans quan totes akestes grans superficies no exixtien...tothom al Carrefour!! (avans Pryca), era un desastre, els pares amb el cotxets, les iaies els sogres...tota la familia allà dins!!!!
Sobre lo d'anar a l'IKEA...m'agafa mal de cap nomes de pensar-ho!! el mal trangol que passes quan ets allà dintre i despres quan arribes a casa...a muntart'ho tu!!!no no no m'hi veuràs per akests llocs!!

Jordi ha dit...

Xavier: Sí, l'ultrafons és cosa de nenes comparat amb l'Ikea... bona aquesta!! Pobre furgoneta!! Ara el negoci del moment és posar-se a la porta de l'Ikea donant veus que transportes coses a domicili. Ja veus com hem evolucionat!! La gent se les empesca totes!

Karli: Això de l'Ikea, una vegada a l'any no fa dany (mala traducció del castellà, però es que sinó no rima!!). Tinc amics, però que cap de setmana sí, cap de setmana també se'n va a passar el dissabte.

Anònim ha dit...

No sé en quin moment vas pensar que anar al Ikea era algo normal jejeje, però defectes tenim tots. Per si vols et donaré un altre informació sobre el Ikea de Montigalà, tots el diumenges donen esmorzars pel preu modic d'un euro i entra de tot ... probau i m'ho dius, però una cosa allò que excplicaves que a la universitat et van possar amb gent a la taula, aquí pensa que no és així... i fins aquí t'explico perque si et dic més igual no vas i t'ho perdeixes per la meva culpa jejeje.

Una abraçada

pd. Per cert allò que et comentava en el post d'ahir meu es que em vaig espantar quan vaig entrar y vaig veure aquesta noia y el masoquisme ... i no es que sigui puritana però clar a la blogosfera hi ha gent menors d'edat i homeeee un mica de si us plau, pensava que t'havies "cardat" un post porno o algo així, i jo pensant que dirà la gent d'aquesta nova pàgina que he afegit??? jejejeje qué pensaran de mi??? jejeje Bé ja paro de dir bestiesses....

Alex. ha dit...

A Ikea, si et descuides, hi pots trobar gent fent la becaina a qualsevol balancí o cuinant un trinxat a un box de cuines.

A casa hi tinc un moble igual que el de la foto... el sofà, vull dir.

Jordi ha dit...

Silvia: mira, ja tinc una nova activitat per provar els diumenges: esmorzars a l'Ikea. Quan em decideixi a emprendre aquesta aventura, ja et comentaré què tal ha anat.

Encara no he vist el teu comentari. Ara hi faré cap...

Jordi ha dit...

Alex: jajaja cuinant i tot? ja podria ser, ja!!

Jo també tinc una estructura igual que la de la foto, la que surt a l'esquerra que és com un moble de paret!

Alex. ha dit...

Si, si... a Ikea hi tenen mobles prou macos i bé de preu.

A primer cop d'ull, pensava que era un moble-bar... l'estructura, vull dir.

Jordi ha dit...

jajaja home forats per deixar coses en té... l'estructura.

Alex. ha dit...

... i sembla que al cap damunt hi tingui una mena de repisa de vidre, pel meu gust massa amunt per descansar-hi els peus... l'estructura, vull dir.

Ben mirada... fa patxoca!!!

Jordi ha dit...

Ara a l'estructura li fa falta una bona netejada... la veig una mica plena de pèls... l'estructura, és clar.

Alex. ha dit...

Jordi, jo continuaria traient-li punta al llapis però, em sembla que per menys de la meitat, la Protectora d'Estructures ens portaria als Tribunals.

...encara que tens tota la raó, li falta una bona netejada de pels i una repassada... de pintura, per suposat!

Jordi ha dit...

jajaja bona, bona!! Bé, millor que ho deixem córrer, pel tema de la PE (Protectora d'Estructures). No vagi a ser que ens denunciï i el Garzón se'ns tiri a sobre per dir infàmies de les Estructures!

Fran ha dit...

Dues coses més a favor de l'Ikea: els esmorzars allà estàn molt bé, m'agraden les amanides, els fumats i els pastissos que tenen allà, i a molt bon preu. L'altre és la botigueta sueca del costat de les caixes, en venen llaminadures com ara fumats, galetes, pasta de bacallà, formatges, i les patates fregides... boníssimes.
En contra, l'ambientillo gay als lavabos... ufff!
:-)))))

Jordi ha dit...

Només he provat els entrepans de frankfurt que tenen. Crec recordar que no van entussiasmar-me molt, però també crec recordar que estava molt bé de preu.
Ambient gay als lavabos? Ostres, crec que no he anat mai al lavabo a l'Ikea, però ara que ho dius el proper dia faré per entrar-hi, això sí, prenent precaucions per si de cas... jejeje Gràcies per l'advertència!!