diumenge, 22 de març del 2009

Huracà blaugrana.

Això és el que ha passat avui pel Camp Nou. I els signes d’aquests vendaval, o millor dit, cicló, han estat: devastació, aniquilació total i destrucció del rival a base de gols, bon joc, circulació ràpida de la pilota, pressió asfixiant i recuperació de pilota constant. Ni pressió ni hòsties (parlant clar)! El Madrid havia guanyat i n’havia marcat tres. Doncs el Barça ho veu, i ho dobla, com al póker. I tot queda com abans, però amb una jornada menys. Però qui s’han cregut que som? (ex-president Jordi Pujol).

El Barça ho ha deixat tot sentenciat a la primera part, on novament quaranta-cinc minuts de somni, de traca i mocador, han deixat el partit totalment dat i beneït amb un quatre a zero. Amb mitja part ja n’ha tingut prou. El que els altres no fan en noranta minuts, els blaugrana ho fan amb la meitat de temps. I jo que pensava que la segona part seria d’estar per casa, de badalls continuats i d’un avorriment impropi d’un partit del Barça, m’he equivocat. Han sortit amb la mateixa intensitat, amb el mateix coratge, amb les mateixes ganes, amb energies renovades, si cal, i n’han marcat sis més. Ara, dels sis gols, em quedo amb el cinquè, el de Dani Alves (sisplau, des d’aquí reclamo ja oficialment el canvi de nom de l’avinguda de Pedralbes, que passi a dir-se a partir d’ara, Avinguda de Dani Pedr-Alves). Quin golàs a passada d’Iniesta!! Per emmarcar. Jo em compraré un quadre d’aquells al Fotoprix que reprodueixen vídeos i fotos, i el penjaré al lavabo (pels moments d’intimitat) que vagi repetint el gol una vegada i una altra.

Tornant a la crònica versió Tomàs Molina, l’huracà, que ha estat de categoria deu (crec que n’hi ha fins a cinc), ha anat acompanyat de:
- Pluja de gols. Sis en total i, com sol passar en aquestes ocasions, n’haguessin pogut estar més.
- Ratxes huracanades de molt bon joc.
- Altes pressions blaugranes des del primer home a l’últim impedint la sortida de la pilota i asfixiant al rival.
- Inundacions de regats envers al contraris.
- Condensació de jugades espectaculars a l’àrea contraria.
- Calamarsada de xuts a porta.
- Evaporació de l’equip rival.

L’ull de l’huracà ha estat format per un gran Xavi que ha repartit joc i ha fet passades impossibles, d’aquelles que et fan dir un “OOOOOH!!” ben gran i en lletres majúscules. Acompanyat per una tripleta de luxe amb Eto’o (gegant!), Messi (enorme!) i l’Enric (magnifique!) i recolzat per Iniesta, Alves i uns quants més que han passat desapercebuts per la poca operativitat del Màlaga.

En poques paraules, que ara sí que es pot dir que torna el gran Barça, el del començament de temporada, el de les golejades, el de l’espectacle, el que fa que se’ns caigui la baba a tots plegats i el que lluita fins el final encara que vagi guanyant per sis a zero. Felicitem-nos tots, culés! Abracem-nos quan ens veiem pels carrers! Donem-nos les mans i alcem-les cap al cel! Onegem banderes blaugranes al vent i xisclem un crit valent! Tenim un nom i el sap tothom!

EN POSITIU.
Tot el Barça. Però quan dit tot, vol dir tot, tot i tot (com l’anunci). Des del primer fins l’últim, passant pel Profeta Pepe i l’apòstol Tito. L’espectacle que hem vist, mereix un vint sobre deu.

EN NEGATIU.
Les lesions d’Iniesta i de Touré, que sembla que en tenen per dos setmanes cadascú. Però estem de sort, la competició para una setmana per compromisos internacionals de les seleccions.

28 comentaris:

Sergi ha dit...

Vinc de ca l'Assumpta i no repetiré el que he dit allà, però t'he de donar la raó en tot. Només et plantejaré els dubtes que he plantejat allà. Què opines sobre la manca d'enteniment entre Messi i Eto'o, que no se la passen, ni celebren els gols junts?

Assumpta ha dit...

Boníssim article!!! Jajajaja

Genial això de que si "ells" en fan tres, nosaltres en fem SIS i "que n'aprenguin!!" :-))

VISCA EL BARÇA, VISCA CATALUNYA, VISCA EN PEP I TOTS I CADASCÚN DELS JUGADORS!! I... Visca el President Pujol (jo aprofito... jajaja, ja que l'has citat, oi?)

El meu recolzament al canvi de nom de l'Avinguda de Pedralbes... o, millor... Avinguda Dani Alves directament, per què no?

I tota la crònica del temps...juaaaaaaaaaassss MOLT BO!!! Digne d'un autèntic cavaller català :-))

Jordi ha dit...

XeXu: uff!! No cridis al mal temps. No me n'he adonat d'això que no celebren els gols junts. Són dos alter egos del vestidor, i potser estan enfadats per alguna cosa... No ho sé, no he sentit res, la veritat! Però pel bé del Barça espero que sigui petits malentesos, cas que n'hi hagi...

Assumpta: moltes gràcies!! Visca tot el que has mencionat i a més a més, tota la resta!!

Anònim ha dit...

El teu post m'ha agradat i animat i a més Avinguda Dani PedraAlves jeje boníssim eh... i a més... què diu en XeXu, no ho sabia eh això... m'he espantat però no ho he sentit a en lloc...

Jordi ha dit...

Cesc, gràcies!! Jo tampoc ho he sentit enlloc. És més, ni m'hi he fixat. Però que el pànic no s'apoderi de tots!

Albert ha dit...

La única que pressió que s'ha vist és la de Samuel Eto'o i en dos sentits: pressiona a la defensa rival com ningú, però sembla que estigui obligat a marcar i això el fa estar boig i és llavors quan acaba fallant ocasions.

Però qui s'han cregut que som nosaltres? Eeegggh. Jajajaja.

Em sumo a la proposta Dani PedrAlves. Tanta tonteria amb l'estació del Camp Nou, quan és una avinguda el que han de canviar. També estaria bé que la torre de Collserola es digués Torre de Pep Guardiola...

I com diria Tomàs Molina: molt bona niiiiiiit!

Anònim ha dit...

Canviaria el negatiu de les lesions del Touré i l'Iniesta per un positiu enorme si les lesions només duren el que duren els bolos-farça d'aquest invent desfasat i tronat del segle passat com són les seleccions nacionals.

Sílvia ha dit...

Hola Jordi!
Quin partit més tranquil! És extraordinari poder gaudir del Barça sense patir pel resultat.
Llàstima de les lesions. Esperem que estiguin recupertats pel partit d´anada de Champions.
Salutacions
Visca el Barça!
Sílvia

Els del PiT ha dit...

Res a dir.
Com diria en Jan (el meu nebot de tres anyets)
Que n'aprenguin!!!
Al looorooo ha ha ha!!!
(Aniré a ca l'Assumpta ara mateix)
Sergi
:-D

ddriver ha dit...

Baviera esta en alerta per el temporal que s aproxima,molt bo IMPARABLES!!

òscar ha dit...

m'afegeixo a la petició popular d'avinguda dani pedr-alves. signo on calgui!

he vist l'huracà en directe, tot menjant-me una bossa de cacahuets, i he de dir que aquests fenòmens climatològics ténen el seu què: et fan tornar a casa amb un somriure a la boca, repartint petons indiscriminats a la família i mirant amb optimisme la capsa d'aspirines que hi ha a la farmaciola.

visca els dilluns com aquest i ... visca el barça. i visca catalunyaaaaaaaaaaaaaaa!!!

Jordi ha dit...

Albert: molt bona niiiiit!! Bé o molt bon diiiiiiia... Sí que és veritat que l'Eto'o es cega massa amb el gol, i més si han marcat tots els altres, ell també el vol fer. Què hi farem, és així per lo bo i per lo dolent!
També accepto la proposta de la Torre de Pep Collserola. M'agrada!

Segonpal: sí, així és recuperen aquí i no es desgasten allà!

Silvia: tranquil·litat absoluta i sense novetats al front!! jejeje

Els del PIT: Aquest any sí que no estamos tan mal!! El Laporta segueix estant com un bacó, això sí! Hi ha coses que no canvien...

ddriver: jajaja sí, sí, el temporal sembla que es desplaça cap a la zona alemana... Que tremolin!!

Òscar: Ara mateix crearé un grup al Facebook, que això està de moda... Observo molta eufòria en les teves paraules. He de dir que com a prototipus del típic culé que sóc, jo també estic la mar de content. No he entrat a la feina fent petons, però sí que li he refregat per la cara a l'R que és del Madrid/Espanyol. Visca els dilluns com aquests, Visca el cor de l'Anginesca i visca la quatribarrada en ple!!

Alex. ha dit...

"Lo Barça, é un nant-li'nfotedor de gols nat"

Joan de Casa Escalarre, Valls d'Àneu.

Borrufa de cacahuets oscarians i gols profètics!!!

Jordi ha dit...

Alex, ahir nant-li'n fotent al bol amb crispetes que tenia al costat mentre mirava el partit i entraven els gols. Nant-li'n fotent...

En Joan de Casa Escalarre és un sabi!!

Anònim ha dit...

Aiiiiiiiii aquest any!!!
Uff, lo que em fa por és que no es tradueixi en títols.

Ens veiem a La Selva i a veure si podem compartir una estona junts!

Una abraçada
Albert

Jordi ha dit...

Albert, ara ja podem tornar a la frase de començaments de temporada: aaaiiiii aquest any!! jejeje

Sí, ens veiem per allà. Nosaltres ens quedarem a dormir el divendres allà.

joan ha dit...

je, je aquestes lesions sobtades del Xavi, Iniesta i Touré són molt sospitoses... jo crec que són estragtegies per poder reposar mentre juguen les seleccions. si és així, ben fet que fan!
Salut!

Ramón Martínez Gómez ha dit...

Com ja s'ha dit tot sobre el joc del barça, només em centraré en el comentari sobre l'Eto'o i el Messi: jo també ho havia notat des de fa temps, de fet, crec que el seu orígen està en una picabaralla que van tenir per tirar un penal (al final ho va tirar Messi). No obstant això, no crec que siga un tema com per a preocupar-se... de moment.

Saluts!

Jordi ha dit...

Joan: des de Madrid diuen una cosa semblant. No sé perquè serà... jejeje

Carles: jo ja he creuat els dits cinquanta vegades perquè no sigui res de l'altre món!!

Alex. ha dit...

En quant a la Avinguda de Dani Pedr-Alves: D'aquest nou grup de facebook... se'n parlarà!!!

Alba ha dit...

Un bon partit del Barça que manté el pas ferm en el liderat. Les lesions servirán perquè els jugadors no viatgin amb les seves seleccions i es recuperin a casa; a més si tot va segons el previst arriben pel proper partit. Ara a esperar que tots els internacionals tornin sans i estalvis.
Salutacions

Eloy ha dit...

Positiu, pràcticament tot. Però vull dir que ahir que van destacar pràcticament tots, vull destacar al porter i la defensa que van estar centradíssims. Márquez de lateral dret tapant les pujades de Pedr-alves, Cáceres fent de Puyol i Sylvinho fent oblidar l'Abidal. Quin extrem més bo. I Valdés, dues pilotes, dues aturades, perfecte.
Negatiu, Etoo és força "xupón" i egoísta. Esperem que no sigui un problema. Per si de cas, Bacallà titular ;)

Assumpta ha dit...

Li acabo de dir al meu marit que llegís el teu article jejeje i li ha agradat molt!!! :-)))

Visca el cor de l'anginesca i la quatribarrada en plè :-))

Nota: Ja saps que em fixo en tot i has posat Profeta "Pepe" enlloc de "Pep" (jijiji) :-)))

Fran ha dit...

Feia temps que no comentava els teus posts del Barcelona, i avui ens hem de treure el barret, chapeau i felicitats. De nosaltres millor ni parlar-ne (:'-(
D'aquí a poc començarè la temporada per muntanya... estic mirant el calendari amb els companys... ja t'explicarè. Una abraçada.

Jordi ha dit...

Alex: hem d'aconseguir-ho. No tinc tant de suport mediàtic com TV3 amb la parada del Camp Nou, però a veure... jejeje

Alba: sí, sí, creuem els dits!!

Eloy: sentia ahir per la ràdio que fa tres partits que el Barça no encaixa cap gol. I això és molt important. Torna el gran Barça!! Però tot ve, crec, perquè ara es pressiona més a dalt i la defensa no està tant venuda.

Assumpta: gràcies per fidelitzar-me lectors... ;-)
Profeta Pepe... ostres, a veure si confondran amb el del Madrid!! jejeje
Ah!! Visca, visca i visca!!

Fran: certament, el Barça torna a ser el Barça i tots ens n'alegrem perquè juguen a futbol com els àngels!
Molta sort als pericos, però la cosa crec que està moooolt peluda...

Anònim ha dit...

Et felicito per l'article has dit el que molts de nosaltres però de manera original, com a home del temps et pots guanyar la vida tranquilament.

En quant al Barça pot més es pot afegir, impressionant el partit i el nivell que ens van oferir tots els jugadors. Continuarem gaudint d'aquest equip...

Una abraçada!

Jordi ha dit...

Silvi, gràcies! Sempre he tingut vocació...

Jesús M. Tibau ha dit...

espectacle exquisit. Futbol com a art