diumenge, 5 d’abril del 2009

El curiós cas de la dona que no havia estat mai a l’IKEA.

Corre la llegenda urbana per la Catosfera (que no ho és tant perquè m’ho ha confirmat la mateixa protagonista) que diu que hi havia una vegada una blocaire de Reus que no havia anat mai a l’IKEA. Però com pot ésser possible això? Tots, en aquesta vida, tenim el dret i el deure d’haver trepitjat, com a mínim una vegada, aquest paradís i república independent dels mobles i estris per la llar. Recordo que a casa sempre teníem la tradició, quan jo era petit, de pujar com a mínim una vegada a l’any a Montserrat. I no és que fóssim creients. Senzillament era una tradició que manteníem amb fermesa, cor i ganes. Ara que sóc gran, he canviat aquesta tradició per la de visitar, com a mínim quatre vegades l’any, IKEA. És per això que m’estic plantejant de demanar que o posin un IKEA al costat del monestir de Montserrat o que posin el monestir de Montserrat entre el Gran Via 2 i l’IKEA, allà a la zona franca. D’aquesta manera mataríem dos ocells d’un tret.

Arribats a aquest punt, he decidit ajudar aquesta reusenca a complir el seu somni. He buscat a la pàgina oficial de l’IKEA si a Reus o pels voltants hi ha una botiga o previsió de que n’obrin una. No he tingut sort. Res de res. Llavors és quan penso que el món està mal repartit perquè en menys de vint quilòmetres aquí a Barcelona tenim dos IKEAs. I llavors penso que en som d’afortunats els barcelonins. I llavors em ve al cap el Jordi Hereu. I llavors em ve al cap que Visc a Barcelona. I llavors em ve al cap el Fòrum de les cultures. I llavors em ve al cap les obres de la plaça Lesseps. I llavors em ve al cap la futura línia 9 del metro. I llavors em ve al cap que millor que deixi de deixar que em vinguin coses al cap i de pensar en aquestes coses que puc agafar una depressió de cavall. Doncs bé, tornant al I llavors penso que en som d’afortunats els barcelonins, perquè reafirma la meva teoria que ve a dir quelcom semblant a que quan els barcelonins no sabem què fer, anem a l’IKEA.

Les altres opcions que em queden perquè aquesta ex barcelonina i reusenca de pro faci realitat el seu somni és:


Opció A. Esperar que a TV3 es faci una edició catalana a l’estil del “Sorpresa, sorpresa” presentat per Carmen de Mairena i ajudat/ada als exteriors per Núria Feliu i escriure’ls una carta feta amb el cor, d’aquelles que arriben, que fan plorar, on explicaria el cas amb tots els ets i uts i els demanaria, de genolls, que fessin aquest somni realitat.


Opció B. Organitzar una caravana reusenca (a l’estil de la caravana blaugrana cap a Basilea) on desenes i desenes d’autocars plens de gent enfervorida, de riades humanes en plena ebullició de ganes d’arrasar amb tot el que trobin tant a la planta de dalt com a la planta de baix i després fer dues hores de cua per pagar el que hagin adquirit, de masses cantant com a posseïdes “Sí, sí, sí, IKEA ja està aquí!” o “Se nota se siente, IKEA está presente!”.


Opció C. Muntar una caminada Reus-IKEA Badalona, de 100 quilòmetres amb un desnivell acumulat de 2.000 metres i puntuable per la Copa Catalana de Caminades de Resistència.

Em queda el dubte de quina opció escollir o si hi ha més opcions per posar sobre la taula...

39 comentaris:

Assumpta ha dit...

Jajajajaja Jordi, la teva preocupació per mi m'omple de tendresa :-)))

Això sí, de "ex-barcelonina" res de res, barcelonina eternament. Si t'hi fixes, fins i tot, al meu blog, on tinc el rellotge posa "Quina hora és a Barcelona?" No diu pas res de Reus...

Hi hauria una Opció D consistent en edificar un IKEA a Reus, el lloc l'hauria de pensar encara, havia tingut una idea però és una mica bèstia jaja :-))

Per cert... ja has tornat de Montserrat? M'has portat la peça de 10 kilos de mató que em vas prometre??

M'has fet riure molt! :-))

Assumpta ha dit...

Tinc una altre opció!!! Fer una col·lecta inter-blogs per comprar-me un cotxe amb gran capacitat i pagar el sou d'un xofer que em port a l'IKEA que tu vas a comprar sempre que vulgui :-))
Aquesta opció m'agrada molt (Opció E) perquè també aprofitaria perquè el xofer em portés a donar una volteta per tot Barcelona i poder respirar aire de la meva enyorada ciutat estimada :-))
I, ja posats, li demanaria al xofer que em portés de públic a veure les teves marxes quilomètricas i t'aniria animant al costat (amb el cotxe) amb un megàfon tot cridant Japo, ets el millor!!

Jjajajajajaja :-)))

Anònim ha dit...

Jejeje ets un crack xiquet :) no n'hi ha pas per Reus no... però crec que la Reusenca fa coses molt interessants i no enyora l'Ikea tot i que les opcions són boníssimes, humor que demà és dilluns :)

Alex. ha dit...

Veig a l'Assumpta de directora del nou Ikea-Reus!!!

Assumpta ha dit...

No nego que m'agradaria saber "com" és IKEA jajaja... :-P

Però, com diu en Cesc, la meva agenda és plena d'activitats interessantíssimes jejeje

Ara bé, si m'han de fer Directora, llavors en podriem parlar, eh? :-))

Ferran Porta ha dit...

Em sembla que, Assumpta, deus ser l'única persona que conec que MAI ha estat a un IKEA. Una cosa per quan arribi la teva primera vegada: que no sigui en dissabte, que allò és pitjor que Montserrat el 27 d'abril!

Ai, fixa't, he reunit els dos llocs de peregrinatge de l'autor! :)

Hola... i bona setmana.

Sergi ha dit...

En l'opció C has de tenir en compte que després s'ha de tornar a casa, eh?

A mi se m'acudeix una opció molt més simple que tot això, que s'hi acostin en un cop de cotxe, i no cal que sigui un cotxe gran ni res. És com una excursió, ho passareu bé. Dura unes 6 hores (sense comptar el desplaçament, és a dir, un parell d'hores més), i comprareu alguna cosa segur, per poc que sigui, però val la pena veure-ho. Però compte que enganxa!

Sílvia ha dit...

Hola Jordi!
ja,ja...quina idea!
M´apunto a la caminada!
Salutacions
Sílvia

Els del PiT ha dit...

Sens dubte, pensem que la millor opció per tu (que t'hi has involucrat fins la medula de cavall que tens) és la "C", llegeixis:
Caminada Reus-Ikea Badalona amb l'Assumpta a coll i be brandant un palmó de dos metres de llarg cap per avall per anar-te fuetejant les lycres en moments de flaquesa, tot i que també podries dur opcionalment la Carmen de Mairena o la Núria feliu al darrere (aquella amenaçant de petonejar-te els morros i aquesta de cantar-te l'himne del Barça en Sol menor, que és més trist).
Sergi :-D

I ja que fas l'esforç, li pots pagar tu mateix el que compri i la tornada la feu en una furgoneta d'IKEA, mentre ella (amb una sola clau minúscula en forma de manivela) et va reconstruint, això sí, amb el full d'instruccions de dibuixets al davant, perquè no tot ha de ser difícil, hi hi hi...
Avi Gres :D


Bon i original post, Jordi!

Assumpta ha dit...

A veure... vaig prenent nota :-))

- En Ferran, que li digui al xofer que no m'hi porti en dissabte, que més val que vagi a Montserrat...

- En XeXu, que em tregui el carnet de conduir i faci moltes travesses a veure si trec alguna cosa i em puc comprar un cotxe jejeje... XeXu: és que un dels problemes és que no tinc cotxe :-) ni jo, ni el meu marit, o sigui, que si ja sóc rara perquè no he estat MAI a IKEA encara sóc més rara perquè A CASA NO HI HA COTXE :-))

- La Sílvia que diu que podeu caminar per fer la protesta en nom meu :-))

Veurem com acaba tot això...

Assumpta ha dit...

Sergi i Avi!!! No tan sols estàvem escrivint quasi al mateix moment si no que, justament vinc del vostre blog... Perquè desprès em diguin que no tinc poders telepàtics!! En tinc MOLTS!!! :-))

Els del PiT ha dit...

Doncs Assumpta, curiosament ens acabem de creuar amb en Jordi i els seus pantalons d'esport que ens deia que ja començava a preparar la caminada.
Bé, per ser estrictes i exactes, ha dit: Miiic, miiic, adéuuuu!!! Hi hi hi...

òscar ha dit...

l'assumpta, com a nova directora del ikea-reus, donaria un nou i personalitzat gir a determinades decisions empresarials. relato:

1) subtituiria els "llapisos nans" que donen per anotar referències per d'altres de colors (estil abacus) per dotar de més vitalitat les nostres comandes.

2) les bosses blaves gegants serien substituides, òbviament, per d'altres blau-i-granes.

3) els noms de mobles i estris de la llar deixarien de tenir reminiscències escandinaves. així, no seria gens estrany trobar-nos làmpades migueli, sabatilles d'anar per casa hristo, armaris de quatre portes bogarde o escombretes per netejar el wc luisito figo.

4) els ja mítics frankfurts a 0,50 deixarien d'ofertar-se i, en el seu lloc, cada dia hi hauria una mostra de gastronomia catalana a 0,49€. dilluns calçotada, dimarts buti amb seques, ....

5) descomptes especials per membres del cor de l'anginesca i altres blocaires.

Jordi ha dit...

Assumpta: tu el que vols és una limusina!! Bé, ho podríem proposar, però crec que com a molt el pressupost arribaria per el lloguer d'una furgoneta sense conductor... jejeje

Cesc: Gràcies!! La Catosfera està per intentar fer els somnis realitat!!

Alex: jajajaja ostres, no ho havia pensat, però ves per on, crec que estaria bé!!
Jo veig la Guillermina Mota a l'entrada cantant per animar el cotarro, la Carmen de Mairena repartint la propaganda i la Núria Feliu reposant estris de cuina!

Ferran: l'has clavat!! Ara que ho penso, ahir va tocar peregrinatge a Montserrat (com va costar pujar la muntanya) i divendres va tocar IKEA. Aquesta setmana he fet un completo!

XeXu: tranquil, servei d'autocars facilitat per l'organització. O sinó miro de llogar un tren de rodalies que faci la tornada!
Sí, però l'Assumpta no té cotxe! Per això aquestes tres opcions!

Silvia: quedes apuntada amb el número 1! Ah!! No es permet abandonar a meitat de camí! jajaja

Sergi: jajajaja molt bo. Ja et dic jo que si la Carmen de Mairena va darrera sota amenaça de petonejar-me i dient-me "Ve aquí que te voy a lamer lo que no te han lamido", faig Reus-IKEA Hospitalet en quatre hores tirant llarg!

Aviiiii: sí, després m'hauran d'agafar amb pinces. Si em deixeu a l'IKEA segur que em compren a peces!

Òscar: jajajaja (amb llagrimeta inclosa). uff!! I mira que hi ha noms de jugadors: Romerito, Salinas, Eskurza, Escaich, Korneyev...
Les bosses blaugranes causarien furro i l'Sport i el Mundo es quedarien amb un pam de nas perquè no tindrien l'exclusiva per "regalar-les" als lectors.

bajoqueta ha dit...

Quan me trobe millor Assumpta, mos n'anem un dia mano a mano a l'IKEA! jajajaja. Això no pot ser!
Però crec que hauríem de fer una recol·lecta perquè se comprés algunes cosetes, que anar allí i no comprar res és impossible :)

jajaja Jordi ets la ostia ostia jajajaja

Mira que malament que estem aquí a la província de Tarragona ni IKEA ni res tenim. Bueno van posar un BAUHAUS a les Gavarres, però ja veus... allí no hi ha gaires coses de xiques. I estem pendents del Corte Inglés (que jo tampoc no penso anar), que previst la finalització és per al 2030 mínim. És com una sagrada família jajja

Jordi ha dit...

Bajoqueta, no comparem l'IKEA amb el Corte Inglès. Ni punt de comparació. El sol i la lluna. La nit i el dia. El nord i el sud. Pols totalment oposats!
Si hem de fer recol·lecta, hauriem d'obrir un compte corrent a La caixa i fer una fila zero d'aquelles!!
Totalment d'acord, anar allà i no comprar res és gairebé impossible. Premi per qui ho aconsegueixi!! Jo sempre surto amb una planta d'aquelles que valen tres euros, perquè se'm moren totes!

Jordi ha dit...

Cristina, jo ja ho sé!! ;-)

Assumpta ha dit...

Eh!! què ara no tinc temps d'entraaaar!! jajaja espereu aquest vespre, espereu!! :-))

Mentre espereu podeu començar a recollir calers per la meva limousina. STOP. Canvio i tallo.

Alex. ha dit...

Per inaugurar Ikea-Reus, vindré com el de Banyoles... amb calça curta, que ja comença a fer calor!

Veig al de Banyoles de Sotsdirector... i al Jordi endrepant frankfurts!

Assumpta ha dit...

Catalans, catalanes, bon vespre :-)

M'he partit de riure amb les modificacions que l'Òscar ha dit que jo faria al nou Ikea-Reus. De fet, ho he llegit aquest migida però no tenia temps per a respondre i, a l'hora de dinar li he explicat al meu marit, que sempre m'escolta les "batalletes" blogaires :-)

En primer lloc, com no he estat MAI a IKEA, doncs no sabia que donessin "llàpissos nans" (jiji), obviament, al meu Ikea-Reus, la selecció de llàpissos per apuntar el que sigui,seria molt més bonica i alegre

Les bosses blaugranes!! :-)) siii, amb un petit brodadet a punt de creu jajaja

Mobles model Migueli, Stoitchkov, Pizzi (que bueno que viniste) estarien garantits.

Les escombretes per netejar l'wc model Luisito Figo anirien a joc amb els porta-rotllos de paper higiènic model Miguelito Laudrup. Tots dos de color blanc.

I jajajaja la degustació de productes de la terra a 0,49 € aniria sempre acompanyada d'unes llesquetes de pa amb tomàquet a 0,15 € la llesca.

Descomptes garantits per tots els membres del Cor de l'anginesca i blogaires culés ;-)

Assumpta ha dit...

Bajoquetaaaaaaaa controla el vocabulari, que aquest post és meu!! jejeje

Mira que he posat "descomptes garantits per a blogaires CULÉS" i a tu, com no t'agrada el futbol, no sé pas què hauria de fer... :-P

Per cert, tampoc he estat mai a BAUHAUS, de veritat, eh? :-))

Assumpta ha dit...

Alex. el de Banyoles sots-director? No trobes que va sempre una mica encarcarat? A veure si m'espantarà la clientela jajaja

No sé si està massa el temps per venir en calça curta, eh? que sembla que torna la fresqueta un parell de dies més... De totes maneres les obres del MEU IKEA encara s'han de començar :-)))

Jordiiiiiiiiiiii, quan comencen les obres??

Jordi ha dit...

Alex: jajajaja podríem comercialitzar el negre dissecat de Banyoles desmuntat amb manual de muntatge incorporat.
Jo endraparia plàstic de frankfurt, que és el que millor sé fer allà dintre!

Assumpta: De llapisos mini aquests, mai n'hi ha. Es veu que hi ha una tradició obscura que diu que s'hi n'hi hagués algun per alguna casualitat de la vida, s'ha d'arrassar literalment per emportar-te'ls cap a casa (malgrat que mai els utilitzis).
M'he hagut d'apartar una mica a la dreta perquè de nou ha volat un altre gavinet culé cap a la Bajoqueta. Ens farem mal!! ;-)
Uff!! Se m'acumula la feina. El tema Bauhaus l'abordarem una vegada tancada la carpeta IKEA.
Les obres, estan pendents d'autorització per part de l'Ajuntament de Reus, del de Banyoles i del F.C.Barcelona.

Assumpta ha dit...

Jajajaja no, no, que jo a la Bajoqueta l'estimo molt, eh? ella ja ho sap :-))

Oh!! jo que volia veure com eren aquests llàpisos mini Ikenians!!

Jajajajaja un "banyolí" a peces per muntar!! Exit de vendes per Reis de l'any que vé jaja :-))

Jordi ha dit...

Assumpta, son així i d' aquesta mida

bajoqueta ha dit...

Assumpta he de llegir per força los teus comentaris de dalt a baix, ja que sempre margines a gent com jo en algun moment... desde luego....
Fes lo que vulgues, a mi me tocarà la primitiva i me construiré un IKEA per a mi sola, i abans d'entrar s'haurà de fer lo jurament que no s'és del Barça, sinó a la calle!!! jajaja

Al Bauhaus tampoc? a vore si t'haurem de fer la ruta Les Gavarres-IKEA? jajajaj

Jordi ha dit...

Bajoqueta, seria un IKEA anti-barça??? O Anti-futbol??? Ah! Que si t'ha de tocar la primitiva, hauríem de començar a parlar en què invertim els diners... jejeje

Assumpta ha dit...

Ostreeeeeees Bajoquetaaa un IKEA per a tu solaaaa!!!

Eeeeii però si has llegit TOTS els meus comentaris veuras que he posat que t'estimo molt, eh? a tu i a la Kitty :-)))

Assumpta ha dit...

Ai què xulos els llapissos, Jordi!!! em pensava que serien més petitons encara jajaja :-))

Un bonic detall de part teva posar les fotos ;-)))

Bajoquetaaaaaa si et toca la primi recorda't dels pobreeeees ;-)))

Anònim ha dit...

Assumpta!
Últimament he visitat bastant IKEA
Això de tindre que muntar el pis i després “el Galliner a Casserres m’ha donat per anar-hi moltes vegades a donar un tom i això sí, sempre cau alguna cosa, la facis servir o no després.
A IKEA, no hi ha galls,gallines ni pollets.

Jo vaig el de Montigalà.

Un dissabte Tens que fer una bona matinada. Venir cap a Barcelona i a les 10 del matí està ja a IKEA fent cua per entrar.

Passes el matí en allà i cap el migdia a casa de la teva mare a dinar i després a gaudir de Barcelona.

Ja saps ,que Barcelona és bona si la bossa sona! Tant si sona com si no sona Barcelona és bona!

Mª Victòria (mare d'en Jordi)

Assumpta ha dit...

Holaaaaaaa!!! :-))

M'agrada ser aquest ésser excepcional que no ha visitat mai un IKEA jiji... però entre tots m'esteu fent agafar ganes d'anar-hi!!! :-))

Però si jo no tinc cotxe, com hi puc anar? Hi van autobusos? :-)) (Ho pregunto de veritat, eh?)

Però... per què no hi ha galls, ni gallines ni pollets? :-(
Quan posi el meu IKEA-REUS faré una secció especial amb galls, gallines i pollets jeje :-))

El dinar a ca la mare el tinc garantit jeje... les mares són bona gent :-))

I gaudir de Barcelona és sempre un plaer...

Vaaaaaaaaaal, siiiiiii, vull anar a IKEAAAA!!! ;-))

Anònim ha dit...

Assumpta,

En IKEA de montigalà sé que per allà hi ha un metro, però no se si està a prop i sinó que tots aquets caminaires facin una marxa de Barcelona – Montigalà i t’acompanyin. No serà de molts quilòmetres i pocs desnivells.

Mª Victòria (mama Jordi)

Assumpta ha dit...

Jajajaja em fa gràcia això dels quilòmetres i els desnivells... tan se val, si aquests caminen per tot arreu!! Si no tenen vertígen ni res :-))

Ah, li preguntaré a ma germana si hi ha algún metro, que ella és usuaria de transports públics barcelonins (tampoc té cotxe, clar, és germana meva i ens assemblem jiji)

Jordi ha dit...

Jo crec que metro, no n'hi ha que et deixi allà mateix, però bé, si vens jo et puc acompanyar. Tot sigui per l'IKEA! Com a molt linia vermella i Mercat nou a la següent! O potser metro fins a plaça Espanya i després autobús!

Anònim ha dit...

Assumpta!

Si vas amb el Jordi a IKEA amb el seu cotxe.
No vagis a la perruqueria el dia avanç, per estar guapa a IKEA.

És igual que vagis despentinada, perquè hi aniràs igual.

Faci fred o calor sempre porta descapotat del cotxe.


Mª Victòria (mama)

Assumpta ha dit...

Jajajajajajajajajaja :-)))))

I si plou també?

Anònim ha dit...

Sí,Sí també!

Però va bé, et rentes el cap i quan para de ploure és seca i amb el vent queda un pentinat de conya!

Mª Victòria (mama)

Jordi ha dit...

Això és mentida!! Quan fa fred o plou, tanco la capota. La resta... oberta!!

Assumpta ha dit...

Jajajajaja què bo!!!

Jo m'ho havia cregut!!! :-))