divendres, 24 d’abril del 2009

La competitivitat blanca.

Quan he llegit aquesta frase avui pel matí, he pensat si ens trobàvem davant d’un nou festival de l’humor (blanc) que recordava, fa temps, ja es va produir el primer episodi. M’he fregat els ulls, he tornat a mirar la pantalla per esvair dubtes i no, la frase seguia allà. Llavors ha sortit de la meva boca un mandeeee? (que podria ser substituït pel crit chiquitinesc de commorrr?), estic llegint el que estic llegint?

Per si anava errat o els meus fonaments lingüístics no eren els adequats, he buscat al l’enciclopèdia catalana què volia dir competitivitat: qualitat de competitiu.

Llavors he buscat competitiu: que pot resistir la competència amb altres.

El pas següent, buscar competència. La més adient que he trobat ha estat: esforç per aconseguir allò a què un altre també aspira.

He vist la llum, l’enciclopèdia m’ha il·lustrat. M’explico:
a) Esforç imagino que n’hi ha de posar i quan no els arriba l’esforç arriben altres ens implicats en la tasca com els àrbitres o els comitès de competició.
b) per aconseguir allò a què un altre també aspira , és a dir, Copa del Rei, Lliga de Campions i Lliga.

Per tant, si tenim en compte que ni el primer ni el segon títol el poden aconseguir (eliminats) i el tercer, la Lliga, els de la federació ja li han començat a gravar sobre el peu del trofeu la F de F.C.Barcelona per anar avançant feina, doncs la competitivitat no la veig en lloc.

A més, té la barra de dir que estan per sobre el Barça en competitivitat. Ostres, si digués per sobre el Sevilla, València, Villareal ..., però del Barça? Aquest home necessita ràpidament un diccionari per saber què vol dir competitiu i que algú li doni una visió ràpida, així per sobre, d’on està el Barça, a què aspira en aquest moments (triplet) i quin futbol està practicant (enamora a tota Europa i part de l’estranger).

I es que cada vegada es reforça la meva teoria que el diari As tendeix a assemblar-se més a El Jueves que a un diari esportiu i el club blanc, fa temps que no sap per on navega amb un entrenador que es un pallasso i un venut als Rauls, Gutis i companyia.

14 comentaris:

Albert ha dit...

S'ha equivocat. Volia dir "estamos por encima del Barça en efectividad". Juguen malament, xuten dos cops i marquen un gol(que els dóna la victòria): Efectivitat del 50%. En canvi el Barça xuta 16 cops i en marca quatre: Efectivitat del 25%.

Però només es pot fer una cosa per fer callar a aquesta gent, que és guanyar-ho tot.
Adéu!

neus ha dit...

de fet jo cada dia fullejo l'As per poder riure de tots els acudits que hi ha! I n'hi ha a cada pàgina... i un munt!!
Però has d'entendre a aquest pobre home, és un cultivador nat de perles:
"No me ha gustado nada el detalle de Casquero, es una falta de respeto a los rivales" Juande Ramos dixit... i jo que pregunto, quan diu 'los rivales' es referia al Barça, no? perquè clar... nàfent, è?!

Jordi ha dit...

Albert: imagino que sí, perquè arriben dos vegades i cap a dintre. Ara, no ho canvio pel 25% del Barça!

Elur: Ah!! Va dir que les patades del Pepe van ser una simples patadas al aire. El que es va callar va ser que el jugador va ser el que es va posar enmig de la patada i va ser l'esquena la que va anar a la bota!! ;-)

Assumpta ha dit...

Jajajajaja ai Jordiiiiiii, que riure tant em fa agafar mal d'estòmac, home... jiji... que... están por encima del Barça... juaaaaasssss

segonpal ha dit...

Estaria pensant en anglès i s'ha fotut la tita un lio.

segonpal

Sergi ha dit...

Deixant de banda la ximpleria del Juande, que és un pallasso i un mal entrenador, com bé dius, diré que és fins i tot ofensiu que veient el futbol que practica el Barça, per mi el millor de la història, almenys des que tinc us de raó (un parell o tres de temporades, no et creguis... és broma), hi hagi un equip que es mantingui a 6 punts des de fa un munt de jornades. I més jugant com juga! Tristíssim. És per pensar que no cal fer partidassos com els nostres, si fent el capullo, però dient-te Madrid, guanyaràs igualment, i tindràs 3 punts cada jornada. Em resulta realment incomprensible que no punxin mai. Però ara li arriben els bons, i es demostrarà que són un equip de nyigui nyogui. En circumstàncies reals, crec que el Barça hauria de portar uns 18 punts al segon, la superioritat demostrada és insultant.

Per cert, que n'opines de la sanció del Pepe? Jo he vist les imatges avui, encara no les havia vist. Aquest home va perdre el cap (el poc que tenia).

neus ha dit...

La 'sanció' a Pepe és una VERGONYA!!!
però clar... no es diu Hristo, ni Kluivert, ni vesteix una samarreta blaugrana... Ni tampoc va trencar cames ni cap nas d'un cop de puny, com en David Navarro, es veu que si no hi ha sang no hi ha prou motius per fotre'l a la nevera mig any.

Anònim ha dit...

Saps company, si d'una cosa estic segur, és que sóc del Barça perquè ho porto dins, una altra cosa és que cada cop estic més orgullós de ser-ho, no m'agradaria tenir al meu equip elements com aquest que per molt bon entrenador que sigui, no està massa centrat, per tant, com a regal de Sant Jordi li podríem enviar una enciclopèdia, un diccionari o un manual d'humilitat, perquè això sí que sabem què és naltros i ells no pas... però ja m'està bé que s'ho creguin, que diguin que tenim por, que no podem, perquè aquest any és diferent dels dos anys anteriors, aquest any guanyem i jugem com a Àngels i en 3 competicions, tenim dies dolents, sí, però no comparem... i a més no peguem a ningú per àtacs de ràbia, crec que juande no sap on està i perd el cap, ja els hi passa això a madrid, i perdona per haver-me extés tant...

Assumpta ha dit...

A Hristo Stoitchkov li van posar MIG ANY de sanció per haver trepitjat a l'àrbitre UNA SOLA VEGADA. Desprès es va recòrrer i ho van rebaixar a DOS MESOS.

Aquest tío ha donat patades, ha pegat cops de puny i ha tornat a entrar al camp després d'haver estat expulsat... Això FA FÀSTIC!!!

En tot cas, sembla ser que aquest equip "tan competitiu" estan amb els nervis a flor de pell, oi? i això em fa molta gràcia jjejeje

Sílvia ha dit...

Hola Jordi!
Al no saber jugar bé a futbol, es dediquen al humor. Però ni així disteuen als espectadors.
Salutacions
Sílvia

òscar ha dit...

juande ramos és, sens dubte, un dels grans tot i que des d'aquí no se li reconeguin prou els seus mèrits.

jo l'inclouria en el pòker d'asos format per andres pajares, fernando esteso, arévalo i antonio ozores.

segonpal ha dit...

@òscar

perdona que fiqui cullerada, però a mi em recorda més el Paco Martinez Soria.

Salut!

chamb ha dit...

Ara estem en una gran epoca en que esperem que arribi l hora del partit perque SABEM que veurem un gran espectacle.

Jordi ha dit...

Assumpta: són uns gran còmics aquesta gent!

Jarnes: jajaja sí, sí, de ben segur!!

XeXu: totalment d'acord. Aquí no ens agradaria gens guanyar de la manera que ho fan allà, i més si allà juguessin de la manera que juguem nosaltres. Seria insultat.
La sanció al Pepe crec que és curtíssima. Aquest home mereix una bona lliçó. Ja veuràs com quan recorrin al comité d'apel·lació els hi rebaixaran a vuit partits, com si ho veiés. També trobo molt trist que el Madrid, com a club, no l'hagi sancionat.

Elur: totalment vergonyós! Es que a Madrid es veu d'una altra manera: l'esquena de Casquero va anar al peu de Pepe!

Cesc: I tant que n'estem d'orgullosos de ser del Barça. Juande és un tio que vol quedar bé amb tothom perquè no el facin fora del club, cosa que, evidentment, no passarà.
Home! Tu creus que ha de demanar perdó per escriure? No fotem!

Assumpta: sempre hi ha agravis comparatius entre els dos equips i casualment sempre surten més beneficiats uns que d'altres. Bona comparació la del Hristo!

Silvi: no he vist aquells dos que van aplaudir al Ronaldinho al Bernabéu riure, què estrany!!

Òscar: digue'ns on podem comprar aquest joc de cartes, que me'l compro. Potser l'inclouria com a comodí, perquè igual et fa de Chiquito, com de Pajares, com de Marianico el corto...

Cristina: tota la raó! Aquesta gent ha de donar exemple i no ho fa. Després passen coses entre els aficionats i ens portem les mans al cap.

Chamb: això no té preu!