dimecres, 29 d’abril del 2009

Si el futbol (i els àrbitres) fos just...

Quin dia el d’ahir! Aquell rau-rau a l’estómac durant tot el dia, els nervis, les ganes de que comences el partit. En definitiva, que s’iniciés la setmana gran del Barça, aquella on s’han de començar ja a perfilar les coses, on s’ha de veure on està l’equip i a què podem aspirar. Com en les grans ocasions, mosaic amb l’orelluda i els colors del club i Catalunya. Tot el Camp Nou entonant la primera estrofa de l’himne del Barça sense música, a una sola veu, com si fos un estadi anglès. Jo tenia la pell de pollastre, de gallina i d’ estruç a l’hora.

I va començar el partit i de seguida es va veure un equip que volia jugar a futbol, volia bordar-ho com sempre, volia atacar, crear i divertir. I un altre equip que volia destruir i cedir tota la iniciativa al rival. En definitiva, que no volia jugar a futbol. Que hi renunciar. Trist, però cert. En unes semifinals de la Champions, un dels dos equips va sortir a no jugar.

I si el futbol fos just, tindria aquestes coses en compte, perquè aquest joc es va inventar per tocar i tocar, per regatejar, per divertir a l’aficionat, qui paga, i per marcar gols, l’autèntica salsa d’aquest esport. Però bé, això dels gols ja és qüestió de punteria i si no tens el dia inspirat, com ahir, doncs no s’hi pot fer res. De totes maneres, repeteixo que si el futbol fos just el resultat ahir hagués estat tres a un i la cosa hagués estat diferent.

A més a més, un equip que ha renunciat a jugar a futbol des del primer minut, no pot tenir el premi de l’ajuda de l’àrbitre. La condescendència del jutge que ha d’aplicar les lleis no ha d’aplicar un raser per uns i un altre raser pels altres. N’hi ha un i és el mateix per tots. I si una entrada és de targeta, ho és al minut u, al minut noranta i tant se val si és la primera com la segona com la vintena. Es va empassar un penal que li van fer a Henry i va deixar de mostrar targetes grogues i de xiular faltes a favor del Barça. Sisplau, si el futbol fos just, els àrbitres serien més bons i xiularien bé, com cal, com Déu mana. Xavi va dir quan va acabar el partit que “arbitratges d’aquest tipus clamen al cel”. Mireu aquesta foto, ho diu tot!
En definitiva, partit amb resultat neutre. Ni bo ni dolent. Diferent. Com si l’eliminatòria fos només a un partit i juguéssim a casa d’ells (bé, amb l’excepció de la lesió d’en Márquez i la sanció d’en Puyol que va veure la targeta groga). És a dir, que sortint uns a guanyar el partit i els altres a no jugar, van rebre el mateix premi. O millor dit, encara van sortir més afavorits els que van cedir tota la iniciativa al rival. Si el futbol (i els àrbitres) fos just...

De totes maneres, tranquils, que el Profeta va dir en roda de premsa ahir: “Que ningú dubti que anirem a Londres a guanyar”. Amén!

EN POSITIU.
El no encaixar gols, importantíssim. L’empat amb gols o la victòria classifica el Barça per la final.

Valdés que va salvar amb dos grans aturades una claríssima jugada de contraatac propiciada per una errada d’en Márquez.

El soci i aficionat culé que va omplir les grades del coliseu barcelonista. Impecable el seu comportament! I és que ahir si el camp arriben a cabre un milió de persones, segur que també s’omple!

EN NEGATIU.
Márquez, per dues coses: per la lesió que farà que es perdi la resta de la temporada i perquè segueixo pensant com fa molt de temps que no és un jugador per disputar partits importants amb el Barça. Sempre comet errades infantils, com la d’ahir que un gran Valdés va evitar que el Chelsea inaugurés el marcador.

La targeta groga que va veure Puyol (rasers diferents, que deia abans) no li permetrà disputar el partit de tornada.

19 comentaris:

bajoqueta ha dit...

Ahir parlaves de que només veies set colors. A mi me passa que quan veig xics vestits de jugadors de futbol se'm bloqueja lo cervell. És greu doctor? jajaja.

chamb ha dit...

A londres hem de jugar amb Busquets i Touré al meteix temps i deixar l Etoo o l Henry a la Banqueta.

Ho veig molt magre sobretot per les baixes dels centrals.

I mirant`ho fredament , el Barça va ser infinitament superior.

Si deixen una mica d espai a Iniesta i Messi, els podem destrossar.

Tal i com destrossarem el Madrid.

neus ha dit...

3 faltes consecutives sobre Iniesta quan ja deixava clavats als marcadors, i el xulo aquest no va pitar-ne cap!!! per fer-li empassar el xiulet, com a mínim!!!!!
Em va agradar que Xavi i el Profeta diguéssin el que pensaven de l'arbitratge. Ja començava a ser hora de fotre el crit al cel!

Hauries d'afegir-hi un fenòmen paranormal... en Pep va parlar d'una groga a Iniesta! no la vaig veure i no surt en els resums...
A mi que no em toquin gaire l'Iniesta que vaig a Londres i munto un sidral de por, è?!

Guanyarem!

neus ha dit...

ah... me n'oblidava! que bo el Profeta describint el joc del Chelsea: Cech a Drogba, de Drogba a Cech.

Jordi ha dit...

Bajoqueta: jajajaja Vostè el que té és un transtorn psicòtic futbolístic que li provoca que cada vegada que veu un partit de futbol se li bloqueja el cervell. Ha provat amb el bàsquet?? ;-)

Chamb: et veig mig optimista mig pessimista! Bé, allà tindrem les nostres opcions, mermades pels centrals, però les tindrem! I a Madrid, no ho veig tant clar. Els dos partits tenen el denominador comú que tant l'empat com la victòria en valen!

Elur: apunta'm com a component número dos de l'expedició a Londres per arrassar qui hagi parlat malament de Don Andrés. Al pobre el van cosir a faltes, ignorades pel de negre. Jo tampoc vaig veure cap targeta groga, sincerament!
Sí, bàsicament va ser el que va passar. Crec que va xutar més a porteria el Cech que tot el Chelsea!

bajoqueta ha dit...

uff ni basquet ni res, l'únic que miro algun cop és lo patinatge artístic o esports de neu, però tampoc sóc capaç d'estar-me molt de ratet :)

Assumpta ha dit...

Totalment d'acord amb el comentari i les valoracions.

No és el resultat que ens mereixiem "gràcies" a un mal àrbitre (que deuria ser seguidor del Bayern i estava enfadat) i a un Chelsea que va fer pena.

Però, sobre tot, m'alegro que algú digui clarament el mateix que jo penso fa temps de Márquez: No m'agrada.

D'acord que a vegades farà molt bones passades i el que sigui, però quan està com a últim defensa jo ja tremolo: O farà una cantada (com ahir i moltes altres vegades) o farà una falta perillosissima o un penalty (que ahir ja va estar apunt...) Ahir mateix crec que ho vaig dir al blog de la Sílvia o de l'Albert, ara no ho recordo. Però és que em posa negre... I si Valdès no arriba a tenir els magnífics reflexes que va tenir?

Senyalar també Piqué: Molt bo!!

I, per suposat, fem una gran reverència a Iniesta :-))

I anem a Londres ben animats i convençuts de que ho podem aconseguir!!!

FORÇA BARÇA PER SEMPRE!!!!

Jordi ha dit...

Bajoqueta: ja veig que amb tu no farem res de res... jejeje ;-)

Assumpta: Piquè ahir va estar perfecte! Un gran partit!
Iniesta quan agafava la pilota el cosien a faltes!
A Londres anirem amb la moral ben alta. Dos dels tres resultats ens afavoreixen si marquem un golet!

Alba ha dit...

El rau rau de tot el dia va acabar amb decepció y emprenaymenta. Perquè en una punyetera vegada en el futbol no hi pot haver justicia; esperem que el Barça sàpiga jugar els 90 minuts de l'eliminatoria amb seny... Guardiola tens molt treball de psicòleg i de montador (a veure amb quina defensa ens fa jugar). De l'àrbitre millor que no en digui res i que em va treure de pullaguera... com pot haver-hi un home tan dolent aribtrant un partit de tanta transcendència?
En fi, la semana decisiva i que es salden amb dos empats... no m'agrada gens.
Ara el derbi es presenta decisiu... esperem que les alarmes de perill no s'acabin d'encendre al 100%.
Salutacions

Segon Pal ha dit...

És ben trist que la pràctica de l'antifutbol tingui el premi de la complicitat arbitral.

Albert ha dit...

Jo era al camp i de sobte sona l'himne, i tothom s'aixeca pensant que sortiran els jugadors, però de sobte l'himne para al adonar-se (els responsables) que els jugadors encara no sortien. Potser ho van fer expressament per crear ambient.

El profeta va guanyar una Champions a Londres, així que no cal preocupar-nos.

L'àrbitre injust, però Messi desaparegut. Potser estava cansat, i com que no tenim un substitut de garanties per ell... (bé, sí, Hleb).
Adéu!

Anònim ha dit...

Saps, jo trobo que lluiten però no acaben de definir, que ens falta alguna cosa, o pot ser estar més segur, no en tinc ni idea la veritat...em fan patir, sens dubte però no els veig igual, tenen qualitat, juguen bé però crec que els nervis estàn acusant i massa, no ho sé, que tinguem sort...

Sílvia ha dit...

Hola Jordi!
malauradament, l´esport no sempre és just...però segueixo creien en aquest Barça.
salutacions
sílvia

Sergi ha dit...

Home, l'arbitre no va estar bé, és cert, però Puyol es mereixia targeta, i després l'expulsió, i això li va estalviar.

No negarem que està difícil, és fàcil que allà ells ens marquin algun gol. Caldrà veure dues coses:

a)Si som capaços de que no ens en marquin massa.

b)Si som capaços de marcar-ne nosaltres algun.

Eloy ha dit...

Força encertada l'anàlisi, però no comparteixo l'opinió sobre el Márquez. La veritat la parella Márquez-Piqué és molt bona. Amb Puyol al 100% potser també, però en Puyi va massa revolucionat, arriba un pèl tard a la pilota i sempre enganxa al tio.
Valdés genial en els tres xuts (el de Cech i la doble ocasió de Drogba). A veure si tothom se n'adona que tenim un porter molt bo d'una vegada.
Espero que a Londres aquell equip surti a jugar una mica, perquè si tornen a donar puntades perdrem segur. Iniesta, Xavi i Messi no es podien ni moure.
Potser serà un partit per posar guerrers, Busi i el Bacallà. Si no van bé les coses es pot treure l'artilleria més tard.
I espero que els merengues no peguin tant com en el primer partit del Juande, o tindrem més lesionats.
Per cert, em fa por la defensa. Jugarà Cáceres? Abidal de central i Sylvinho al lateral? Em fa por.

Eloy ha dit...

Ah se m'oblidava.
Com diu l'Assumpta, l'àrbitre era del Bayern i tenia un cabreig de campionat. A veure el de la tornada qui serà.

òscar ha dit...

l'única taca al meu optimisme per la tornada és que la parella de centrals pique-cáceres o piqué-abidal no sembla destinada a passar a la història del barça.

poden repescar a migueli? :)

tot i així ... a romaaaaaa!

com diu tot sovint l'assumpta: COLOSI !!!

Assumpta ha dit...

Jajajajaja JORDI!!! No diguis "allò que dius" cada vegada que algú diu "MIGUELI" :-))

Siiiii Òscar!!! Repesquem en Migueli!!

COLOSI, COLOSI!! ;-))

Els del PiT ha dit...

Important el detall que a la tornada ens val l'empat amb gols i la victòria, positiu i a pensar que ens han regalat moltes hores de bon futbol.
Que ens treguin allò quue hem ballat...
;-)