dimecres, 23 de juliol del 2008

El sergent de ferro.

Veient aquesta frase a l’edició internauta del diari Avui, m’ha vingut la imatge d’en Pep, engalanat amb un vestit militar i amb una vara a les mans tot dient als seus pupils posats dempeus i en posició de ferms el primer dia de treball: “Avui és el primer dia del vostre infern que us pot portar a la glòria infinita i eterna a final de temporada”. Una mena de sergent de ferro d’aquells que es dedica a fer la vida impossible als seus deixebles per tal que, el dia de demà, puguin esdevenir homes de profit a la vida.

Si en Pep decideix seguir aquesta via (que no ho crec), no arribarà molt lluny. Els jugadors se’n cansaran i li faran el llit. Línia dura sí, però també un cop a l’esquena de tant en tant per dir-los que ho estan fent bé, s’agraeix. I imagino que això també ho sap fer, i serà la política que seguirà. Disciplina sí, però també condescendència amb els seus. Hi ha moments en que s’ha de ser dur, però també hi ha moments en que s’ha d’estar al costat del planter. Una barreja de bo i dolent. És a dir, que no es qüestió de ser un Louis van Gaal, però tampoc un Frank Rijkaard. Perquè ens entenem: un Frank van Gaal o un Louis Rijkaard. I de ben segur que en Josep Guardiola (que no Frank Guardiola ni Josep van Gaal) ho serà. Amb el seu propi llibret de mestre tirarà el projecte endavant. Estic convençut. Ell els hi demana als jugadors professionalitat, entrega i dedicació. Si ells li ho donen, segur que serà tot lo bo que ha de ser.

Per cert, la gespa del Camp Nou ja l'estan canviant. I el millor: el Barça no s'ha de fer càrrec del cost que suposarà la renovació. Aquí està la prova del delicte:

5 comentaris:

Mariona ha dit...

Esmorzar i junts, anar corrent fins a l'entrenament, doblar la sessió... són les tàctiques que utilitza en Pep per formar un bon equip! Per cert, el Menchov m'està fallant... jeje

Jordi ha dit...

Sí, ahir anava amb la llengua fora!! Per cert, impressionant la pujada a l'Alpe d'Huez. Com vaig vibrar amb el Sastre.

Alba ha dit...

La veritat es que de moment ha canviat completament la forma de fer de l'equip; esmorzar i dinar junts significa fer pinya i els entrenaments está completament a sobre dels jugadors i corregints els errors continuament. De moment, els jugadors ho estan acceptant, esperem que l'ajudin.
Salutacions

Jesús M. Tibau ha dit...

ara els calia una mica de canya

Jordi ha dit...

Alba: sí, esperem que no se'ns cansin aviat aquests...

Jesús: sí, totalment d'acord. Ara que ens hem tret els ganduls de sobre, que penquin una mica!!