dijous, 24 de juliol del 2008

Jo també m’afegeixo al boicot!

La plataforma per la llengua (la catalana, s’entén) fa dies que porta denunciat que la cadena de televisió Telecinco s’ha subscrit al ja famós Manifiesto por la lengua común. I ara el que demana és que tots plegats, els que estem en contra d’aquesta adhesió tant fora de lloc d’aquesta cadena estatal que els fem boicot. Senzillament que deixem de mirar el canal. També ha engegat una campanya per enviar cartes de protesta al canal televisiu, als que s’hi anuncien i al ministeri d’indústria. I com que un apartat d’aquesta carta diu que "els comunico que a partir d'ara procuraré no mirar Telecinco, un comportament que recomanaré als meus familiars, amics i companys de feina", senzillament és el que jo, en poques paraules us vull recomanar que feu. Jo ja he signat i qui vulgui fer-ho pot anar directament a aquest link.

I dic jo: això no és un acte racista en vers els diferents pobles que convivim dintre d’Espanya i que tenim la nostra llengua pròpia a més a més del castellà (vegis també gallecs i bascs)? Això no és discriminatori? No és una altre mena de nacionalisme encobert? No és un fet digne de ser recriminat per les altes esferes? O ens tornarem a quedar sols davant el perill? Clar, perquè si ara protestem resulta que és perquè tenim ganes de fer-nos sentir i nosaltres sí que som el veritable problema d’aquest país: els independentistes. Una cosa és voler ser independentista i una altre cosa voler que es respecti la teva llengua i els teus costums. Que no siguis marginat de la resta de la cultura, en poques paraules. Perquè, si ells tenen el seu folklore i el seu idioma, tant greu és que també el tinguem nosaltres? Quan deixarem de pensar que la diversitat cultural més que un problema és una benedicció? Deia algú, que el saber no ocupa lloc i si tant rics i tant orgullosos se senten els espanyols que saben anglès, francès i alemany (a part del castellà), igualment de ric em sento jo de poder parlar català (a part del castellà). Tant difícil és d’entendre? Crec que posant-hi una mica de voluntat no.

El que passa que és que això del boicot és una veritable tocada de nassos!! No sé si podré passar un dia sense veure programes tant bons com aquells dels matrimonis que sempre es discuteixen; el diari d’aquella dona anomenada Patricia; el fanatisme espanyolista que respiren per tots els porus de la pell quan retransmeten la fórmula 1; les seves particulars notícies on prima per sobre de tot les desgràcies; les morts, les imatges macabres i el patiment de les persones (tot per l’audiència); els programes del cor que més que informar fan que sentis vergonya aliena de més d’un presentador o col·laborador; les telenovel·les que mai deixaran d’avorrir-me enormement; o el concurs “Operación Triunfo” (no, això sí que no!!). Mireu, sabeu que us dic, que s’ho quedin tot per ells, que s’ho confitin i que a nosaltres ens deixin tranquils!! Bé, si us he de ser sincer, només em sap greu per un programa: pel Bricomania (si es que encerto i el fan per aquesta cadena) que sempre que fent zapping el donen, el deixo posat. Quin crack aquest Kristian. Ho sap fer tot!! Ell haurà signat al manifiesto?

7 comentaris:

Uri ha dit...

El diario de... el fan a Antena 3. Jo només miro T5 x Pasapalabra i La que se avecina, que, casualment, eren programes que emetien a la competència i els van comprar.

Anònim ha dit...

mmmm boicot doncs!! Per cert la Virginia va guanyar OT, una noia peculiar que no em desagrada, igual que el risto, una persona directa i sincera!! jejejeeee (Toni, et tragues OT????)

Jordi ha dit...

Uri: colla d'arreplegats!! A3 i T5 sempre es roben els programes els uns als altres!!

Toni: m'has tret la pregunta de la boca!! Ara ja sé que més mires a part de la programació dels dissabtes al matí d'Antena 3!!

Anònim ha dit...

Hola Jordi,
He vist per aquí a la xarxa que aquest estiu et volies llegir "El comte de Montecristo". A La Magrana, la traducció és de Jesús Moncada (per si t'interessa).
(Sí que són uns arreplegats, sí..., i la putada és que tenen poder.)
Apa, salut!

Jordi ha dit...

Gràcies!! El tinc per casa, me'l va deixar un amic. No sé ni edició ni res de res.

Salut!!

Mariona ha dit...

Jo sembla que faci boicot a totes les teles en general... però no! És que no tinc temps de veure-les jeje... Fora TELE5 ja!!!

Jordi ha dit...

Per part meva, jo diria que sí que tinc temps, però veig la tele perquè m'avorreix. TV3 i 3/24 i para de comptar. Ah!! I els Simpsons, això sí que no m'ho perdo... quan me'n recordo, és clar!!